Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

JD jatkaa Ruotsin kuormatraktoriliigan kärjessä

Ruotsin kuormatraktorimyynti vuonna 2017 nousi Skogsforumin liikenneviraston rekisteröintitiedoista tekemän yhteenvedon mukaan 10 prosenttia 300:sta 331:een.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

John Deere on pitänyt kärkipaikkansa 120 myydyllä koneella, samoin Komatsu kakkossijansa 95:llä. Seuraavina ovat Ponsse (50) ja Rottne (30).

EcoLog paransi eniten myyntiään, joka kasvoi 13:sta 18:aan kuormatraktoriin. Peräpäässä tulevat Gremo (6) ja Tigercat (3).

Sampo Rosenlewia ei tilastossa näy, mutta myytyjä koneita ei ole valmistajan mukaan ehditty rekisteröidä vuoden 2017 puolella.

Skogsforumin mukaan metsätraktoreiden kuormapainot ovat jonkin verran kasvaneet suunnilleen tonnin kolmessa vuodessa. Keskipaino on nyt 14,8 tonnia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Painoissa on alueellisia eroja: ne kasvavat pohjoiseen mentäessä: keskipaino Göötanmaalla on13,3, Sveanmaalla 15,1 ja Norrlannissa 16,4 tonnia. Mitä pohjoisempana ollaan, sitä pitempiä metsäkuljetusmatkat ovat, myös hakkuukertymät pienenevät, mutta toisaalta pohjoisessa kuivien kankaiden osuus on etelää suurempi (ATL Teknik).