Volkswagen aloitti autotuotantonsa asteittaisen uudelleenkäynnistämisen

Volkswagen-henkilöautojen tuotanto käynnistettiin uudelleen 20.4. alkavalla viikolla Zwickaun tehtaalla Saksassa ja Bratislavan tehtaalla Slovakiassa. Muissa Volkswagenin tehtaissa tuotanto käynnistetään 27.4. alkaen lukuun ottamatta Etelä-Afrikkaa ja Latinalaista Amerikkaa, joissa tuotanto käynnistyy toukokuussa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volkswagenin henkilöautojen tuotanto uudelleenkäynnistetään ensimmäisenä Zwickaun tehtaalla Saksassa ja Bratislavan tehtaalla Slovakiassa 20.4. alkavalla viikolla. Muissa Saksan Volkswagen-tehtaissa sekä Portugalin, Espanjan, Venäjän ja USA:n tehtaissa tuotanto käynnistetään 27.4. alkavalla viikolla. Toukokuussa tuotanto käynnistyy myös Etelä-Afrikan, Argentiinan, Brasilian ja Meksikon tehtailla.

Volkswagen Hyötyautojen Hannoverin tehtaalla Saksassa sekä Puolan tehtailla Poznanissa ja Wrzesniassa tuotanto käynnistetään asteittain pienennetyllä kapasiteetilla maanantaista 27.4.2020 alkaen.

”Saksan liittovaltion ja osavaltioiden hallitusten päätökset sekä rajoitusten keventäminen muissa Euroopan maissa ovat luoneet edellytykset tuotannon asteittaiselle jatkamiselle. Volkswagen on valmistautunut tähän intensiivisesti viimeisten kolmen viikon aikana. Olemme tehneet kattavan suunnitelman toimenpiteistä työntekijöidemme terveyden suojelemiseksi ja edistyneet myös toimitusketjujemme uudelleenrakentamisessa”, kertoo Volkswagenin operatiivinen johtaja Ralf Brandstätter.

Näiden toimenpiteiden jälkeen Volkswagenin Saksan-tehtailla voidaan jatkaa osa-aikaista työtä. Tuotantoa jatketaan osien tämänhetkisen saatavuuden, Saksan ja muiden Euroopan maiden hallitusten asettamien vaatimusten, myynnin kehittymisen ja näistä johtuvien tehtaiden toimintamallien mukaisesti. Kehitysaskelista riippumatta ensisijainen tavoite on aina työntekijöiden erittäin tiukka terveyden suojeleminen.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Tuotanto ja logistiikka palaavat normaaleiksi asteittain ja hyvin organisoidusti. Työntekijöidemme terveys on etusijalla. Olemme tehneet konsernissa sadan asiakohdan suunnitelman, jonka avulla voimme tarjota turvallisen työpaikan ja mahdollisimman korkean terveydensuojelun tason kaikille työntekijöille. Täysin tietoisina vastuustamme varmistamme, että talouteen saadaan vauhtia ja saamme jälleen autoja lähtemään tehtailtamme jälleenmyyjillemme ja asiakkaillemme”, kertoo Volkswagen-henkilöautojen tuotannosta ja logistiikasta vastaava Andreas Tostmann.

Volkswagen-konsernin komponenttien tuotanto on jo jatkunut vaiheittain. Brunswickissa ja Kasselissa tuotanto käynnistyi 6.4., Salzgitterissä, Chemnitzissä ja Hannoverissa sekä Puolassa 14.4. Tämä varmisti komponenttien toimitukset Kiinan ajoneuvotuotantoon.

”Tehtaidemme asteittainen avaaminen oli tärkeää, jotta voimme turvata toimitukset ulkomaille. Nyt meidän on saatava koko tuotantoverkostomme uudelleen käyntiin ja toimitettava komponentteja kaikkien brändiemme autotehtaille, mutta huolehdittava samalla kattavasta suojautumisesta. Kaikissa tuotantolaitoksissamme sovelletaan samoja tiukkoja vaatimuksia työntekijöidemme terveyden suojelemiseksi”, kertoo konsernin komponenttivalmistuksen johtaja Thomas Schmall.

Volkswagen seuraa edelleen tiiviisti koronaviruspandemian seurauksena syntynyttä globaalia tilannetta. Jatkotoimenpiteistä päätetään Volkswagen-konsernin toimintamallien ja sisäisten suunnitelmien sekä viranomaisten, kuten Saksan kansallisen tartuntatautien asiantuntijalaitoksen Robert Koch -instituutin suositusten perusteella.