Merlon uutuusmalli markkinoille – yhdistää maatalous- ja rakennuskurottajan parhaat puolet.

Merlon uutuusmallissa on huomioitu maatalouden kehittyminen. Muista farmimalleista poiketen koneessa on myös tukitassut.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Rotator Oy:n maahantuoma Merlo on esitellyt uuden kurottajamallin. Merlo TF35.11 TT-145 kerrotaan tarjoavan huikeaa tehoa maatiloille. Valmistajan havaintojen mukaan kurottajia käytetään maataloudessa yhä enemmän myös rakennus- ja kunnossapidon askareissa, jonka vuoksi uutuus on varustettu tukitassuilla, millä varmistetaan tarkka ja turvallinen nostaminen.

Mallisarjan nostokyky on jopa 3500 tonnia ja suurin nostokorkeus 11 metriä. Moottoriteho on 105 kW. Koneisiin on saatavana myös nostokorivarustus. Ominaisuuksiin kuuluu myös mm puomin sivusiirto, mikä osaltaan helpottaa turvallista työskentelyä. ASCS-kuormanhallintajärjestelmän luvataan yhdistävän aiempien järjestelmien parhaat puolet. Laitteisto säätää automaattisesti puomin liikenopeutta ja kulmaa.

Varustukseen kuuluu myös EPD-voimansiirto ja moottorin ohjausjärjestelmä. EPD valvoo ja säätää moottorin käyntinopeutta automaattisesti käyttöolosuhteiden mukaan. Sen ansiosta kulutus on jopa 18 % pienempi. Lisäksi EPD ohjaa moottorin käyntinopeutta suhteessa ohjaussauvan kallistukseen.

TF35.11 TT-145 on varustettu innovatiivisella kapasitiivisella, elektronisella ohjaussauvalla, joka tarjoaa kiihdytystoiminnon. Kapasitiivisen anturinsa avulla ohjaussauva havaitsee kuljettajan käden, jolloin erillistä kytkintä ei tarvita (kuolleen miehen kytkin) hydrauliikan liikkeiden käyttämiseksi.