Koronavirus siirtää myös suomalaisia konetapahtumia – Mansen Mörinät, Lakeus-messut, Telakonepäivät, Paukepäivät ja Classic Motorshow siirtyvät tältä keväältä

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos (THL) suositteli 12.3.2020 yli 500 hengen yleisötapahtumat peruuttavaksi toukokuun loppuun saakka. Koronaviruksen leviämisen estämiseksi myös useita suomalaisia konenäyttelyitä on peruttu tältä keväältä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tampereen seudun suurin kevään konetapahtuman Mansen Mörinöiden -järjestäjätahot ovat päättäneet siirtää tapahtuman myöhemmin pidettäväksi. Tapahtuman uusi ajankohta ei ole vielä tiedossa.

Myös 20.–21.3. Turun seudulla järjestettävä Konekaupan Villi Länsi, 27.–28.3. Humppilassa järjestettävät Telakonepäivät, 15.–16.5. Kauhavalla järjestettävät Lakeus-messut sekä Sastamalassa 23.–24.5. järjestettävät Paukepäivät siirtyvät myöhempään ajankohtaan.

27.–28.3. Ylivieskassa pidettävät Rysky-päivät korvataan Rysky-seminaarilla, joka järjestetään perjantaina 27.3. Ylivieskassa. Seminaari pidetään paneelikeskusteluna, jossa käsitellään kotimaisen ruoantuotannon tärkeyttä. Tarkka kellonaika ilmoitetaan lähempänä ajankohtaan. Keskustelua vetää Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen ja keskustelemassa on alan asiantuntijoita. Lähetys striimataan suorana Maaseudun Tulevaisuuden nettisivuilla.

Myös 10.–12.4. pidettävän American Car Show’n tapahtuma-ajankohtaa Helsingin Messukeskuksessa on siirretty. Uudet tapahtumapäivämäärät ovat 5.–7.6.2020. Samoin Oulun Oikeat Konepäivät, joka piti alun perin järjestää 24.–25.4., siirtyy myös myöhempään ajankohtaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lahdessa 2.–3.5. järjestettävä Classic Motor Show peruuntuu tältä vuodelta ja siirtyy vuodella eteenpäin. Klassikkoajoneuvonäyttely järjestetään 24.–25.5.2021, jolloin teemana on "Työn sankarit – ajoneuvot töissä", eli sama teema kuin nyt peruuntuneessa näyttelyssä.

Koronaepidemia on nyt johtanut Suomessa yleisötapahtumien perumiseen. Vastaavat ohjeet olivat tulleet voimaan useissa muissa maissa jo aikaisemmin. Lisäksi ihmisiä on monissa maissa ohjeistettu välttämään liikkumista ja useat globaalit yritykset ovat asettaneet tiukkoja rajoituksia työntekijöilleen. Monet ihmiset ovat myös omasta aloitteestaan alkaneet välttää kaikkea vähänkään tarpeetonta liikkumista.

Täydennämme tietoja tapahtumamuutoksista sitä mukaan, kun niistä tulee tietoa.