Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Perkins julkisti uudet 5000 - moottorit generaattorikäyttöön

Perkins julkisti uudet suorat 6- ja 8-, sekä V12- ja V18-moottorit sähkögeneraattoreihin. 6- ja 8-sylinteriset ovat teholuokissa 533 kW - 1107 kW.
Kuva: Valmistaja

Uuden 5000-sarjan luvataan tuottavan sähköä 750 kVA:sta aina 2500 kVA asti. Suunnittelussa on huomioitu valmistajan mukaan generaattorikäytön vaatimia ominaisuuksia: käyttövarmuutta ja helppohoitoisuutta pitkän huoltovälin ja helpon huollettavuuden muodossa. Huoltovälit ovat 500-750 h tai 2 vuotta malleista riippuen.

Tiivistemateriaalit ovat viimeisintä teknologiaa, jotta käyttövarmuus olisi paras mahdollinen. Uusi männän, männänrenkaiden ja sylinteriputkien suunnittelu minimoi myös öljynkulutusta. Generaattorikäyttöä ajatellen suunnittelussa on otettu huomioon nopea käynnistyvyys – täyden tehon saa jopa 13 sekunnissa käynnistyksestä.

Hienosäädetyt polttoainemäärät ja paranneltu nokka-akselin suunnittelu, sekä puristussuhde mahdollistavat pienen polttoaineenkulutuksen.
Hienosäädetyt polttoainemäärät ja paranneltu nokka-akselin suunnittelu, sekä puristussuhde mahdollistavat pienen polttoaineenkulutuksen. Kuva: Valmistaja

Suunniteltu moottori yltäisi U.S. EPA Tier 2 standardeihin, joka vastaa Eurooppalaista Stage II standardia, joka on vaatimaton traktori- ja työkonemoottoreissa käytettäviin vaatimuksiin nähden. Lisävarusteena saa huohotuskaasujen suodatuksen venttiilikannen oheen, mikä löytyy jo monista työkonemoottoreista. Moottorissa voidaan käyttää myös tiettyjä biopolttoaineita.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sähköisesti ohjatusta moottorista saadaan tarvittava telematiikkadata, joka voidaan helposti integroida olemassa oleviin etäseurantajärjestelmiin.

Moottorin johtosarjaa antureineen ja ECM-boksi. Sähköisesti ohjatun moottorin telematiikkadatan avulla moottorin etäseuranta on helppoa ja valmistajan mukaan integrointi olemassa oleviin järjestelmiin helppoa.
Moottorin johtosarjaa antureineen ja ECM-boksi. Sähköisesti ohjatun moottorin telematiikkadatan avulla moottorin etäseuranta on helppoa ja valmistajan mukaan integrointi olemassa oleviin järjestelmiin helppoa. Kuva: Valmistaja
Monista työkonemoottoreista jo löytyvä huohotuskaasujen suodatus on lisävarusteena.
Monista työkonemoottoreista jo löytyvä huohotuskaasujen suodatus on lisävarusteena.  Kuva: Valmistaja
Jäähdytinpaketti mahdollistaa moottorin täyden tehon 50 asteen keskilämpötilassa.
Jäähdytinpaketti mahdollistaa moottorin täyden tehon 50 asteen keskilämpötilassa.