Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Puusta kauppakassiksi suomalaisinnovaatiolla

Suomalaisen startup-yritys Papticin tavoitteena on tuoda puusta valmistetut ja kierrätettävät muovikassit markkinoille vuoden 2016 aikana.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Paptic on kehittänyt uudenlaisen kestävän kehityksen teknologian, jonka avulla puusta voidaan tuottaa ympäristöystävällisiä kauppakasseja. Tekniikan avulla kassin raaka-aineista 70 prosenttia on uusiutuvaa ja biohajoavaa, ja käytetyt kassit voi kierrättää kartonkikeräyksessä.

PAPTIC-kasseja otetaan testaukseen helmi-maaliskuussa 2016 ainakin Seppälän ja Suomen The Body Shopin liikkeissä. Testikauden aikana kassit korvaavat ketjujen perinteisiä muovi- ja paperikasseja.

"Olemme ylpeitä siitä, että olemme saaneet kaksi omilla saroillaan merkittävää toimijaa ensimmäisiksi tuotteemme hyödyntäjiksi. Yhteistyössä heidän kanssaan tulemme tuomaan markkinoille kassit, joissa ympäristöystävällisyys yhdistyy kuluttajan positiiviseen laatukokemukseen", Papticin toimitusjohtaja Tuomas Mustonen kommentoi yhteistyötä.

Yhteistyön avulla varmistetaan materiaalin toimivuus valmistuksesta sekä painatuksesta kaupan kassalle ja kuluttajille asti. Yrityksen tavoitteena on tuoda PAPTIC-kuitumateriaali markkinoille vuoden 2016 aikana.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uuden teknologian avulla yritys pyrkii vastaamaan Euroopan parlamentin hyväksymään direktiiviin, jonka tavoitteena on vähentää Euroopassa muovikasseja viiden vuoden aikana 80 prosenttia.

Tällä hetkellä Euroopassa käytetään vuosittain 100 miljardia muovikassia.