Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Valtra ykköseksi Ruotsissa

Ruotsin traktorimyynnin tilastot viime vuoden osalta ovat valmistuneet. Traktorimyynnin ykkönen vuodelta 2015 on Valtra. Vielä syksyllä tilanne näytti aivan erilaiselta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsissa rekisteröitiin viime vuonna yli kolme tonnia painavia maataloustraktoreita 2 876 kappaletta. Tämä merkitsee noin kuuden prosentin pudotusta aikaisemmasta vuodesta. Pudotuksesta valtaosa kohdistui New Hollandin ja Valtran osalle, mutta prosentuaalisesti suurempi pudottaja oli New Holland, jonka myynnistä katosi pyöreästi kolmannes. Vastaavan kokoluokan pudotus oli myös Claasilla, joka edelleen pysyi listan seitsemäntenä.

Vielä syksyllä vaikutti vahvasti siltä, että John Deerestä olisi tulossa eniten myyty traktorimerkki Ruotsissa. Kuitenkin joulukuussa myytiin kokonaista 170 uutta Valtraa ja vain 52 John Deereä. Tämä siirsi Valtran selvään johtoon 690 myydyllä traktorilla verrattuna JD:n 629 kappaleeseen. Kolmantena merkkinä oli viime vuonna myyntiään selvästi kasvattanut Massey Ferguson ja neljäntenä New Holland.

Alle kolme tonnia painavissa traktoreissa myydyin merkki oli John Deere Kubotan ollessa kakkonen. Kolmantena pienissä traktoreissa oli kiinalainen Foton, joka 2014 oli toiseksi myydyin.