Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Biotaloustreffit käynnistyivät taas

Biotaloustreffit on uusi tapa luoda kumppanuuksia ja biotalouteen perustuvaa liiketoimintaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ensimmäiset yrityksille suunnatut treffit järjestettiin viime helmikuussa Helsingissä.

Syksyn aikana tapahtumat kokoavat yhteen yritykset ja biotalouden keskeiset toimijat viidellä paikkakunnalla ympäri Suomen. Ensimmäinen tapaaminen järjestettiin Kemissä 1.9., seuraavat Turussa 15.9., Joensuussa 24.9., Seinäjoella 1.10. ja Jyväskylässä 5.10.

Tapahtumissa pk-yritykset voivat etsiä uusia liiketoimintakumppaneita muun muassa suuryritysten arvoketjuja täydentämään. Suuremmat yritykset voivat puolestaan löytää laitevalmistajia, teknologiatoimittajia tai raaka-ainesivuvirtojen jalostajia ja muita palveluntuottajia. Tilaisuuksissa myös rahoittajan ja valtiovallan edustajat kertovat biotalouden edistämisestä ja siihen liittyvistä rahoitusmuodoista.

Biotalouden ja kiertotalouden vahvistaminen edellyttää konkreettisia tekoja: taloudellisia panostuksia hallitukselta, investointeja yrityksiltä sekä koordinointia ja yhteistyötä. Näitä täydentävät biotalouteen kohdennettu tutkimus- ja innovaatiotoiminta, pilotointiympäristöt, kysynnän luominen uusille tuotteille ja julkisen sektorin sitoutuminen lisäämään hankinnoissaan kestäviä ratkaisuja.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Biotaloustreffit on toimiva tapa yhdistää näitä toimijoita ja teemoja.

Suomen virallisen biotalousstrategian mukaisesti tavoitteena on nostaa biotalouden liikevaihto nykyisestä 60 miljardista 100 miljardiin vuoteen 2025 mennessä.

Tilaisuuksien toteutuksesta vastaavat alueelliset biotaloustoimijat, Elintarviketeollisuusliitto ry, Kemianteollisuus ry, Metsäteollisuus ry, Teknologiateollisuus ry, Suomen Bioteollisuus ry, maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, Teknologian tutkimuskeskus VTT sekä Tekes.

Lisätietoja Biotaloustreffit-tapahtumista

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY