Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Tamtron voitti Tuottava Idea -kisan yrityssarjan

Tamtron Power Smart Weighing palkittiin Suomen Nuorkauppakamarit ry:n järjestämän Tuottava Idea -kilpailun yrityssarjan voittajana Finlandia-talolla Helsingissä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Maaliskuussa julkaistussa ja muun muassa Mansen Mörinöillä esitellyssä Power Smart Weighing -älypunnitusteknologiassa painoa mitataan koko noston ajan perinteisen, tietyssä nostovaiheessa tehtävän punnituksen sijaan. Ensimmäiset vaakasovellukset on asennettu pyöräkuormaajien ja kaivukoneiden kauhoihin.

Teknologia mahdollistaa hyväksytyn punnitustuloksen saamisen aiempaa nopeammin ja luotettavammin, ja samalla se vähentää ylimääräisten liikkeiden ja työvaiheiden määrää. Dynaamista punnitusteknologiaa voidaan soveltaa myös esimerkiksi paperirullien käsittelykoneissa. Tamtron Power Smart Weighing on kaupalliseen käyttöön hyväksytty punnitusmenetelmä.

Kilpailun voittajan valinneeseen kansalliseen tuomaristoon kuuluivat asiantuntija Kaisa Saario Keskuskauppakamarista, johtaja Henri Grundstén Suomen Teollisuussijoitus Oy:stä, johtaja Veli-Matti Lamppu Suomen Yrittäjät ry:stä, toimitusjohtaja Tero Lausala Suomalaisen Työn Liitosta sekä Suomen Nuorkauppakamarit ry:n kansallinen puheenjohtaja Johanna Lundán.

Raadin mukaan älypunnitus tuo uutta perinteiselle toimialalle. Yrityksen vientiosuus on jo 70 %, ja tuotteella on hyvät mahdollisuudet kansainvälisillä markkinoilla. Idean skaalattavuusaste on korkea, ja se sisältää tuottavuusloikan elementin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tamtron Groupin toimitusjohtaja Mikko Keskinen on innoissaan älypunnitusteknologian saamasta tunnustuksesta. ”Maailmanlaajuisesti toimivan yrityksen on uudistuttava jatkuvasti ja tarjottava markkinoille korkealaatuisia tuotteita ja palveluja, jotka parantavat asiakkaan toiminnan tehokkuutta ja kilpailukykyä.”

”Palkinto on mahtava tunnustus tehdystä työstä. Olemme myös todella iloisia siitä, kuinka kiinnostuneita asiakkaamme ovat olleet tästä. Tilausmäärät ovatkin ylittäneet odotuksemme jo tänä vuonna.”

Tuottava idea -kilpailussa etsitään uusia, alle kolme vuotta vanhoja, mutta jo tuottavassa käytössä olevia ideoita. Arviointikriteereinä käytetään hankkeen uutuutta ja innovatiivisuutta, idean tuottavan käytön toteuttamista, kestävän kehityksen huomioimista sekä menestymis- ja kansainvälistymismahdollisuuksia.