Väderstad ennätystulokseen vuonna 2018 – liikevaihto kasvoi 27 %

Väderstad Groupin vuosi 2018 oli menestyksekäs. Yrityksen liikevaihto ylitti 300 miljoonan euron rajapyykin ensimmäisen kerran yrityksen historiassa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuoden 2018 tilikauden aikana Väderstad Groupin liikevaihto oli 300 miljoonaa euroa. Nettotulos rahoituserien jälkeen oli 11,8 miljoonaa euroa. Vuoden 208 tilauskertymä koneiden osalta oli 27 % parempi kuin vuotta aiemmin ja 26 % parempi vara- ja kulutusosien myynnin osalta.

”Vuosi 2018 oli Väderstadille ennätyksellinen. Palkkasimme yli 150 uutta työntekijää sekä panostamme uusien ja olemassa olevien tuotteiden tuotannon ja tuotekehityksen tehostamiseen vastataksemme asiakkaiden korkeaan kysyntään. Vuoden 2018 kuivuus, erityisesti Pohjois-Euroopassa, johti alhaisempiin satomääriin monilla normaalisti vahvoilla markkinoillamme. Viljan hinnat ovat kuitenkin nousseet syksyllä. Näin ollen säähän liittyvistä haasteista huolimatta näemme, että kiinnostus sijoittaa satoa tehostaviin kylvökoneisiin ja maanmuokkaustyökaluihin on lisääntynyt. Positiivinen maailmantalous ja alhaiset korkotasot edistävät myös Väderstadin tuotteiden positiivista volyymikehitystä”, kertoo Väderstad Groupin toimitusjohtaja Mats Båverud.

Teollisuuden markkinat ovat yhä kasvussa, ja Väderstadin myynnin kehitys on ollut myönteistä useissa maissa ympäri maailmaa. ”Täsmäkylvökone Tempo jatkaa myynnin kasvua, ja myös vuoden 2019 kausimyynti on alkanut vahvasti. Signaalit ovat positiivisia useimmilla markkina-alueilla. Katsomme positiivisesti tulevaisuuteen.”, sanoo Mats Båverud.