Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ivecolta polttokennoauto markkinoille – tekniikka tulee Iveco eDaily -pakettiautoon Hyundailta

Hyundai Motor Company ja Iveco Group ovat esitelleet yhteistyönsä tuloksena Iveco eDaily -pakettiauton, mikä on varustettu Hyundain polttokennotekniikalla.
IAA-näyttelyssä Hannoverissa esiteltiin Iveco Groupin ja Hyundai Motor Companyn yhteistyön tulos Iveco eDaily -polttokennopakettiauto. Kuvassa vasemmalla Hyundai Motor Companyn hyötyajoneuvojen kehitysyksikön johtaja Martin Zeilinger sekä oikealla Iveco Groupin teknologia- ja digitaalijohtaja Marco Liccardo.
IAA-näyttelyssä Hannoverissa esiteltiin Iveco Groupin ja Hyundai Motor Companyn yhteistyön tulos Iveco eDaily -polttokennopakettiauto. Kuvassa vasemmalla Hyundai Motor Companyn hyötyajoneuvojen kehitysyksikön johtaja Martin Zeilinger sekä oikealla Iveco Groupin teknologia- ja digitaalijohtaja Marco Liccardo. Kuva: Valmistaja

Hyundai Motor Company ja Iveco Group allekirjoittivat maaliskuussa 2022 niin sanotun yhteisymmärryspöytäkirjan ja muodostivat useita teknisiä työryhmiä, joissa mietittiin eri tapoja, miten yhtiöt voisivat täydentää toisiaan sähköajoneuvojen ja vaihtoehtoisten käyttövoimajärjestelmien kehittämisessä.

Yhteistyö alkoi konkretisoitumaan nopeasti, sillä heinäkuussa esiteltiin vetykäyttöinen Ivecon bussi. Nyt IAA-hyötyajoneuvonäyttelyssä Hannoverissa Saksassa julkistettiin Iveco eDaily pakettiauto. Molemmat on varustettu Hyundain polttokennojärjestelmällä.

Iveco eDaily FCEV prototyyppi on varustettu Hyundain 90 kW vetypolttokennojärjestelmällä sekä 140 kW sähkömoottorilla. Kuuteen säiliöön mahtuu 12 kg vetyä, jolla saavutetaan noin 350 kilometrin toimintamatka. Tankkausaika vedylle on noin 15 minuuttia. Hyötykuorma on enintään kolme tonnia. Akkupaketti on FPT:n käsialaa. Tavoitteena on, että erä Iveco eDaily FCEV-pakettiautoja saadaan valikoitujen asiakkaiden koekäyttöön ensi vuoden loppuun mennessä.

Yhteistyö laajentumassa

Hyundai ja Iveco Group suunnittelevat myös laajempaa yhteistyötä, kuten brändiyhteistyötä ja myyntiä valikoiduilla markkinoilla, autonomisia ratkaisuja sekä autojen liitettävyyttä. Lisäksi Hyundai harkitsee perinteisten voimalinjaratkaisuiden hankkimista FPT:ltä omiin hyötyajoneuvoihinsa.