Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Koneplaneetta Oy:n Sirius-koura ja Regulus-kuormain eivät jääneet pelkiksi ufoiksi – poikkeuksellista tekniikkaa raivaukseen ja harvennukseen

Kuopiolaisen Koneplaneetta Oy:n tuotteet kantavat tunnettujen taivaankappaleiden nimiä. Kahdella vastakkaisella pyöröterällä katkaiseva Sirius-koura ja mekaanisilla nivelillä toteutettu Regulus 88-lineaarinosturi ovat ovat jatkoa perinteisestä tekniikasta poikkeavalle Pluto-metsäperävaunulle. Myöhemmin syntyneet Sirius ja Regulus ajoivat tuotannossa Pluton ohi johtuen roudattomista talvista ja meneillään olevasta energiapuu-buumista. Kevyeen Yuchai YC 85-kaivukoneeseen liitettynä kaivuri-harvesteri on ristitty Ursa Minor 8:ksi. Valmiiksi asennettuna koko hakkuupaketin saa alustakoneineen 125 000 eurolla (alv 0 %). Toki komponentit on hinnoiteltu myös erikseen.
Tilaajalle
Kaivukonealustainen Ursa Minor 8 on pintapaineeltaan ja leveydeltään erittäin sopiva nuoriin metsiin myös sulan maan aikana. Samat ominaisuudet lisättynä vain 3,36 metrin kuljetuskorkeudella poistavat monta stressiä kuljetusauton kuljettajalta koneen siirroissa. Aines- ja energiapuuhakkuun lisäksi kone pystyy esiraivaamaan leimikkonsa. Koko yhdistelmä on hämmästyttävän halpa.