Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Juho Kettusen ura on edennyt rengistä lantayrittäjäksi – kesällä työllistää vetoletku- ja tarkkuuslevitys, talvisin talvikunnossapito

25-vuotiaalla Juho Kettusella on takanaan 3 vuotta vetoletkulevitysurakointia. Kuopiolaisen Kettusen JK Farming Oy tarjoaa vetoletkulevitystä, kuivalannan ja kierrätyslannoitteiden tarkkuuslevitystä sekä aliurakointina talvikunnossapitoa. Sivutoimenaan agronomiopintoja tekevä Juho harrastaa moottorikelkkailua sekä maastopyöräilyä.
Kuva: Leena Torkko
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Miten päädyit perustamaan oman urakointiyrityksen?

Kiinnostus maatalouteen heräsi sedän maatilalla ja sittemmin naapuritiloilla työskennellessä. Idea vetoletku-urakoinnista syntyi maatalousharjoittelussa kanadalaisella koneasemalla. Vetoletkuhommia tehdessä mietin, että tämä voisi toimia Suomessakin. Kaluston hankinnassa riitti neljäksi kuukaudeksi työtä ja sopimista, kun etukäteen kotoa löytyi lähinnä muutama työkalupakki.

Miten asiakastyö on lähtenyt käyntiin?

Ensimmäiset asiakkaat hankin selaamalla Google Mapsilla lähialueen peltoaukeat ja suuret tilat, selvitin yhteystiedot, soitin ja kysyin että kiinnostaako. Sillä tavalla tuli alkuasiakkaat, ja sen jälkeen työ on hoitanut markkinointia ihan itsestään, ja levitysmäärätkin on saatu riittävälle tasolle. On tainnut osua hyvä asiakaskunta, sillä heidän kanssa on ollut tosi luontevaa toimia ja kemiat tuntuvat natsaavan. Asiat on saanut aina sovittua ja joustoa on ollut molemmin puolin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Onko yrityksen alkutaipaleella ollut jotain mitä tekisit nyt toisin?

Väärissä asioissa ei kannata nuukailla – se pikkaisen ehkä kostautui siinä alussa. Suurelta osin kalusto oli uutta ja toimivaa, mutta ne tietyt asiat mistä oli tingitty, oli myös ne jotka aiheutti ongelmia. Nyt tekisin alusta lähtien pikkaisen huolellisempia ja varmempia ratkaisuja, että saisi riskit minimiin. Jos kerralla tekee kunnolla, niin se on yleensä parempi kuin että tekee kahdesti.