Uusi kevyt Dolmari

Dolmar PS-352 -moottorisaha

11.10.2017 / Koneviesti 14/2017

Dolmar on tuonut markkinoille uuden kevyen sahamallin, Dolmar PS-352:n. Se on täysin uusi malli, jossa on modernit ominaisuudet. Saha on suunnattu kevyeen harrastajakäyttöön ja muotoilu on kuin ammattilaismalleissa.

Teknisesti 352 moottorikin poikkeaa edeltäjästään. Teholtaan se vastaa 1,7 kilowattisena PS-350-mallia.

PS-350:ssä päästöt saatiin kuriin äänenvaimentimessa olleella katalysaattorilla. Nyt moottori on toteutettu yleisemmin käytetyllä tavalla, eli ilmahuuhtelutekniikalla. Se vuoksi äänenvaimennin on muotoiltu matalammaksi, mikä taas mahdollisti moottorikopan ja etukahvan madaltamisen.

Ilmahuuhtelu on toteutettu kaksikanavaisella Zama-kaasuttimella – eli männän päälle päästettävä ilmapulssi kulkee erillistä kanavaa pitkin. Koska säädökset kieltävät käyttäjän tekemän säätöjen muuttamisen, on kaasuttajan säätöruuvit suunniteltu käytettäväksi erikoistyökalulla – sähkösäätöön Dolmar ei ole siirtynyt.

Painetun Koneviestin kestotilaajana tai Koneviestin sähköisten palveluiden tilaajana sinulla on lukuoikeus kaikkeen koneviesti.fi:ssä olevaan sisältöön (artikkelit, arkistot ja näköislehdet).