Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Komatsu Forest Oy rakentaa metsäkoneiden palvelukeskuksen Jyväskylään

Komatsu Forest rakentaa Jyväskylään metsäkoneiden palvelukeskuksen, jossa toteutetaan uutta ajattelua mm. tilojen skaalaamisen sekä työkulttuurin suhteen. Uuden palvelukeskuksen rakennustyöt alkavat huhtikuussa ja rakennus on valmistua vuoden loppuun mennessä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Komatsu Forest Oy:n palvelukeskuksen rakennushankkeen sijoituspaikaksi oli tarjolla toistakymmentä vaihtoehtoa. Uudeksi sijoituspaikaksi valikoitui kuitenkin Jyväskylän Ampumaradantien alue, joka sijaitsee nykyisen huoltopisteen välittömässä läheisyydessä. Päätökseen vaikuttivat nykyisen henkilöstön asuinpaikkakunnat, kokonaiskustannus, logistiikka sekä muiden palvelujen läheisyys.

Uusien toimitilojen suunnitteluprosessi on ollut tavallista pidempi ja vaativampi, sillä uusien tilojen tulee soveltua skaalaamalla käytettäväksi yrityksen eri markkina-alueilla paikallisia tai maakunnallisia toimipisteitä perustettaessa. Toimivan toimitilastandardin luominen uuden palvelukeskuksen yhteydessä oli yksi omistajan eli Komatsu Forest Ab:n antamista ehdoista hankkeen suunnittelussa. Suunnittelusta vastaa asiakaskaspalvelupäällikkö Jari Nurminen, jolla oli suunnitteluvastuu myös pari vuotta sitten avatussa Pirkkalan toimitilahankkeessa.

Jyväskylään rakennettavan toimipisteen pinta-ala on 660m2 ja vapaa korkeus 8 metriä. Tulevassa rakennuksessa ei ole turhia lämmitettäviä ja huollettavaa kuutioita, vaan niissä on huomioitu Pirkkalan tilojen tapaan ekologinen energiatehokkuus: maalämpö, lämmön talteenotto, kesäaikainen maaviilennys ja led-valaistus.

Lean-konseptin mukainen 5S-työkulttuuri ja henkilöresurssien määritys uudelle tasolle

Myös tulevan palvelukeskuksen sisällä puhaltavat uudet tuulet. Metsäkonehuollon työskentelymiljööseen valmistellaan Lean-konseptin mukainen 5S-työkulttuuri, jossa jokainen turha tai työturvallisuuden kannalta riskialtis tapahtuma on pyritty eliminoimaan. Valmistelutyöhön osallistuu henkilökunnan lisäksi lopputyötään tekevä insinööriopiskelija. Toimitilojen tapaan myös Komatsu Forest Oy:n 5S-työmetodit ovat siirrettävissä ajan myötä palveluorganisaation muihin yksiköihin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Komatsu Forest AB on lisäksi määritellyt omien maakuntapalvelupisteidensä henkilöresurssien minimimäärät. Jyväskylään rekrytoidaan uutta työvoimaa, sillä Keski-Suomessa palvelun kysyntä on kasvanut. Lisää osaajia tarvitaan alueen kasvaneen Komatsu-konekannan myötä. Toinen tärkeä tekijä rekrytointeihin on huoltosopimusmäärän kasvu.

”Tavoitteemme on rakentaa alan uudenaikaisin ja hyvä työmiljöö metsäkonehuollon ammattilaisille, tarvitsemme joukkoomme lisää voimia sekä työnjohdon että asentamisen puolelle. Nyt on sopiva aika ottaa minuun yhteyttä työpaikan tiimoilta”, muistuttaa Jari Nurminen.