Vredolta uusi ajettava lietteenlevitin markkinoille – uutuus tuo tehoa lietelogistiikaan

Vredon mallistoon esitellään kokonaan uusi malli, ajettava lietteenlevitin VT5536 kaudelle 2022.
Vredon uutuus, VT 5536 painaa tyhjänä alle 20 tonnia.
Vredon uutuus, VT 5536 painaa tyhjänä alle 20 tonnia.  Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vredo VT 5536

  • 550 hv
  • Nelipyöräohjaus ja rapuohjaus
  • Portaaton VVT550-vaihteisto

Vredolla (Vredo Dodewaard B.V.) on 30 vuoden kokemus 4-pyöräohjatuista hydrostaattivetoisista työkoneenkantajista ja lietteenlevittimistä. Nyt esiteltävä uusi malli on suunniteltu erityisesti urakoitsijoiden käyttöön.

Käytössä on uusi Scanian DC 13, Stage V -moottori, jossa on vääntöä 2465 Nm jo 1350 rpm/min kierroksilla. Maksimiteho on 550 hv (405 kW). VT5536 on varustettu Vogelsangin lietepumpulla, jossa on suodatin ja 12 m3/min tuotto vakiona. Lisävarusteena on mahdollista parantaa pumpun läpäisyä, jolloin tuotto on 16 m3/min. Tällöin 22 kuution tankki saadaan täyteen puolessatoista minuutissa. Säiliö voidaan täyttää kummalta puolen halutaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koneen rakenne ja akselit on suunniteltu niin, että yhdistelmä kääntyy nopeasti päisteessä. Kone pysyy myös pellon puolella käännöksen aikana. Tällöin päästään nopeasti takaisin levittämään

Ajomoodina voidaan käyttää rapuohjausta, jolloin pellolle aiheutetaan mahdollisimman vähän tallausvauroita. Käytössä ovat kuten aikaisemmissakin malleissa myös 2- ja 4-pyöräohjaus. Painojakauma yhdistelmässä on tasainen. Tarjolla on lisävarusteena rengaspainesäätöjärjestelmä.

Portaatonta mukavuutta

Portaaton VVT550-vaihteisto, jota Vredo on jatkokehittänyt, toimii optimaalisesti nopeuksilla 0 - 40 km/h, jolloin työnopeus voidaan valita tarkasti oikeaksi ja tiellä voidaan ajaa maksiminopeutta, vaikka moottorissa on kierroksia vain 1080 minuutissa. Tämä alentaa polttoaineenkulutusta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

VT5536:stä voidaan poistaa lietevarusteet ja käyttää runkoa toisaalla työkoneenkantajana tai vaikka rehusiilolla tamppaamassa.

Ohjaamo on varusteluiltaan nykyaikainen ja hiljainen. Ohjaamo on ilmajousitettu. Istuimena on Grammer Maximo Super Comfort seat, Työkonetta ohjataan ergonomisella joystickillä ja käytössä on monitoiminäyttö. Konetta ohjataan uudistetulla VTC 2.0, Vredo Trac Control-järjestelmällä, jolloin kuljettaja saa tarvitsemansa tiedon helposti.

Vredo on kompakti kokonaisuus. Levitin on lähellä runkoa, jolloin kone on ketterä kääntymään.
Vredo on kompakti kokonaisuus. Levitin on lähellä runkoa, jolloin kone on ketterä kääntymään. Kuva: valmistaja

Säiliötilavuus on 22 kuutiota ja säiliö on kevyttä mutta lujaa muovia. Peruskoneen omamassa on 19,7 tonnia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vakiona on tarjolla Mitas 900/60R42-renkaat, mutta laite voidaan varustaa myös Mitaksen 1000/65R32-renkailla.

VT5536-malli on testattu käytännön töissä hyvin tuloksin ja ensimmäiset uuden mallin koneet toimitetaan keväällä 2023.

Maahantuoja AB Tomas Kjellman

AB Tomas Kjellman on Vredojen maahantuoja. Tomas Kjellman toteaa, jotta pariin vuoteen uusia koneita ei ole tuotu maahan. 2021 myytiin yksi käytetty. Edellinen uusi, 7000-sarjalainen, on tuotu maahan 2017, ja se oli jo varustettu saman tyyppisellä voimansiirrolla kuin nyt esiteltävä VT 5536.

”Kone on polttoainetaloudellinen”, summaa Tomas asiakkaan kommentteja. Koneiden huolto on hoidettu maahantuojan kautta. Käytettynä Suomeen on tuotu vuosien varrella reilu parikymmentä Vredoa.

Vredon lietteenlevittimet on varustettu Vredon omilla kaksoiskiekkovantaisilla levittimillä. Maahantuontivalikoimissa on samoilla vantailla varustettuja kylvökoneita nurmille. Vantaan etu on vaon avaaminen, siemenen kylväminen sinne ja vaon sulkeminen, jolloin linnut eivät vie siemeniä ja yleensä kosteutta on riittävästi itämiseen uudistus- ja täydennyskylvössä.