Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Doosanin pyöräkuormaajien uusin mallisarja täydentyy kahdella mallilla

Doosan esitteli ensimmäiset uuden seiskasarjan pyöräkuormaajat viime vuoden lopulla. Nyt luvassa on kaksi aiempia pienempää mallia.
Kuva: Tomas Hercog
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Doosanin DL220-7 ja DL250-7 täydentävät korealaismerkin uusinta pyöräkuormainten mallisarjaa. Työpainot ovat noin 12,4 ja 14,3 tonnia. Tätä suuremmat julkaistiin joulukuussa 2020.

Uutuuksien voimanlähteenä hyrrittää Stage 5-päästömääräykset täyttävät Doosan DL06V-moottorit. Päästöt puhdistetaan ilman EGR-venttiiliä. Tehot ovat 119 ja 128 kilowattia. Polttoainetehokkuuden ennakoidaan parantuneen 5 %. Osaltaan asiaan vaikuttaa uusi kuljettajan opastusjärjestelmä, joka neuvoo tehokkaimman työskentelytavan.

Koneissa on neliportainen powershift-vaihteisto. Optiona on saatavana myös viisivaihteinen versio. Seiskasarjassa koko voimansiirto on uudistettu – samalla huippunopeus on kasvanut 40 kilometriin tunnissa.

Näkyvyys ohjaamosta on parantunut, sillä lasi pinta-ala on kasvanut 14 %. Työmukavuutta on muutoinkin parannettu kautta linjan. Esimerkiksi istuimessa on runsaasti säätöjä ergonomisen työskentelyasennon varmistamiseksi. Myös kosketusnäyttöpaneeli on aiempaa modernimpi.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hytissä luvataan olevan huomattavasti edellistä mallisarjaa tilavampi ja säilytystilaa on enemmän. Lisäksi melutasot ovat pienemmät. Lisävarusteena on saatavana ohjaamon sijoitettu ilmakompressori, jota voi hyödyntää esim. hytin puhdistamisessa.