Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvo FE uudistuu

Volvo FE on nyt saatavana 350 hv/1400 Nm moottorilla uudella etuakselilla ja enintään yhdeksän tonnin akselipainolla. Uudistus monipuolistaa FE:n käyttökohteita jakelukuljetuksissa, kevyessä maansiirrossa ja jätekuljetuksissa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volvo FE 350 on suunniteltu 44 tonnin kokonaisyhdistelmämassoille ja sitä voi käyttää sekä peruskuorma-autona että perävaunun vetoautona. Kippiauto, nosturiauto ja jäteauto ovat esimerkkejä kolmiakselisista käyttötehtävistä, joissa lisäteho voi auttaa parantamaan tuottavuutta. D8K 350 Euro 6 -moottori on saatavana kaikkiin ohjaamoihin, myös matalalattiaohjaamoon. Moottori voidaan yhdistää Volvon I-Shift -vaihteistoon tai täysautomaattiseen vaihteistoon. Akselistokokoonpanoina on tarjolla 4x2, 6x2, 6x4. FE on saatavana myös 4x2-vetoautona. Etuakselit on saatavilla 7,1–9 tonnin akselipainolla ja taka-akselit 13–23 tonnin akselipainolla.

Volvo FE 350 myynti aloitetaan kesäkuun lopussa, ja tuotanto alkaa syyskuussa. Lisäuutisia FE-mallistosta julkaistaan vaiheittain syksyn 2017 aikana.

Dieselillä toimivan Volvo FE 350:n esittelyn yhteydessä Volvo Trucks laajentaa myös kaasumoottoria suosivien asiakkaiden valinnanmahdollisuuksia. CNG-käyttöinen Volvo FE 320 on nyt saatavilla päiväohjaamolla, lepo-ohjaamolla, makuuohjaamolla tai matalalattiaohjaamolla.