Traktorpool-vaihtokonesivusto tulee Suomeen – eurooppalaiset vaihtokonemarkkinat hyödyttävät myös suomalaisia koneammattilaisia

Viestimedia lanseeraa Traktorpoolin Suomen markkinoille tämän vuoden aikana. Traktorpool on Euroopan suurin vaihtokonesivusto, jossa tehdään kuukaudessa yli 4 miljardin arvosta konekauppaa. Kontakteja potentiaalisten ostajien kanssa on noin 5 miljoonaa kuukaudessa.
Traktorpool-palvelua käytetään eniten mobiilisti. Suomenkielinen Traktorpool on osa Koneviestiä julkaisevan Viestimedian palvelukokonaisuutta.
Traktorpool-palvelua käytetään eniten mobiilisti. Suomenkielinen Traktorpool on osa Koneviestiä julkaisevan Viestimedian palvelukokonaisuutta. Kuva: Tapio Vesterinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Traktorpoolissa on noin 220 000 konetta myynnissä ja konekauppiaita on noin 2500 kpl. Suomalaisia oli palvelussa jo ennen lanseerausta noin 13000 henkilöä kuukaudessa.

Suomeen tuodaan satoja käytettyjä traktoreita vuodessa. Käytettyjen tuonti on kasvanut takavuosina samalla, kun uusien traktoreiden myynti on kappalemääräisesti hiipunut. Traktorpoolin tulo helpottaa tuonnin lisäksi myös käytettyjen koneiden vientiä Suomesta Eurooppaan. Käytettyjen vienti on erityisen tärkeää metsäkoneissa, koska Suomessa osaaminen on maailman huippua.

Traktorpoolin tulo saattaa vaikuttaa käytettyjen koneiden hintatasoon joissakin konetyypeissä, koska palvelussa on koneita koko Euroopasta. Suomessa käyttöön otettuja koneita arvostetaan Keski-Euroopassa, koska koneet ovat keskimäärin vähemmän ajettuja ja paremmin huollettuja.

Viestimedia julkaisee Koneviestiä, Maaseudun Tulevaisuutta sekä Suomalainen Maaseutu- ja Aarre-lehtiä.