Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Catin liukuohjattuihin lisäominaisuuksia

Caterpillarin pienet liukuohjatut kuormaimet ovat pitkään olleet hallittavissa ainoastaan ohjaussauvoilla. Jatkossa koneet on saatavilla myös muilla ohjausvaihtoehdoilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Caterpillarin liukuohjattuihin kuormaimiin on jatkossa saatavilla useampia ohjausvaihtoehtoja. D-sarjan koneissa ohjaustapa on räätälöitävissä kuljettajan mieltymysten mukaan. Tämä ilahduttanee pitkänlinjan liukuohjattujen kuormaajien käyttäjiä, sillä usein kerrotaan jalkaohjauksen olevan selvästi tarkempi. Caterpillarin mukaan eri ohjaustapoihin totuttelu onnistuu erittäin nopeasti.

Suunnittelu on aloitettu normaalia lyhyemmistä ohjaussauvoista. Kuljettaja voi lepuuttaa kättään käsituella, mutta silti säilyttää tarkan tuntuman ajosuunnan valintaan. Lisäksi ajotapa voidaan valita sopivaksi työkohteen ja taitotason mukaan. D-sarjan uudistuksiin kuuluu myös muun muassa paineistettu ohjaamo ja helpompi sisäänkäynti.

Käytännössä ohjaussauvoja ja jalkapolkimia voidaan käyttää kolmella eri tavalla. Perinteinen Caterpillarin ratkaisu on käyttää toista ohjaussauvaa ajamiseen ja toista puomin ohjaukseen. Nyt vaihtoehtoina on myös malli, jossa ajoa hallitaan sauvoilla ja puomia jalkapolkimilla. Kolmas vaihtoehto on edellisten sekoitus.