Haulerman-nostolaitteet

Turkulainen Haulerman valmistaa umpipakettiautoihin asennettavia nostureita ja niiden lisävarusteita. Nosturit räätälöidään asiakkaan tarpeiden mukaisesti, esimerkiksi puomin pituutta ja nostokapasiteettia muuttamalla saadaan hyvinkin erilaisiin tarpeisiin sopivia nosturiratkaisuja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Haulerman-laatikkonostimella voi nostaa 150 kilon kuorman. Laitteen normaalihinta on 461 euroa (sis. alv).
Haulerman-laatikkonostimella voi nostaa 150 kilon kuorman. Laitteen normaalihinta on 461 euroa (sis. alv). Kuva: Jussi Laukkanen
Haulerman-tynnyrinostin maksaa 309 euroa (sis. alv).
Haulerman-tynnyrinostin maksaa 309 euroa (sis. alv). Kuva: Jussi Laukkanen

Malliston suurin nosturi on mitoitettu 500 kilon taakalle ja isommat nosturit ovat aina sähkökäyttöisiä. Pienimmät nosturit voidaan varustaa käsikäyttöisiksi, jolloin nosto ja lasku tapahtuvat vaikka viputaljan avulla.

Nosturin puomi on suurlujuusteräksestä valmistettu kotelorakenne, jonka sisällä olevaan vaunuun kiinnitetty koukku liikkuu puomin pituussuunnassa. Puomi puolestaan liikkuu pituussuunnassa tukirunkoon kiinnitetyssä koneistossa ja koko nosturia voidaan siirtää sivusuunnassa auton sisällä. Sivusuunnan liike on aina manuaalinen, mutta kuitenkin erittäin kevyt, sillä nosturi on kiinnitetty tukirungossa oleviin kuulalaakeroituihin vaunuihin. Vaunut on varustettu lukituksella tahattoman liikkeen estämiseksi.

Nosturin tukirunko tukeutuu ajoneuvon lattiaan neljällä tukijalalla. Rakenteensa ansiosta Haulerman-nosturit ovat kevyitä. Esimerkiksi Ford Transit Customiin mitoitettu 2 metrin puomilla varustettu S250-nosturi painaa 74 kg ja sen tukirunko 95 kg, jolloin kokonaisuuden yhteispaino on noin 170 kg. Nostokyky tällä nosturilla on 250 kg.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tukirungot suunnitellaan tapauskohtaisesti tiettyyn ajoneuvomalliin. Näin ne vievät vähän kuormatilaa ja niiden asennus on nopeaa ja helppoa.

Manuaalinosturin voi asentaa itse, sillä se ei vaadi erikoisosaamista. Sähkökäyttöisen nosturin asentaminen vaatii osaamista ajoneuvosähköistä ja sen asentaminen vie kahdelta henkilöltä noin yhden työpäivän.

Pienin manuaalinosturimalli S130M maksaa 3 124 euroa, sähkökäyttöinen S250 6 588 euroa ja suurin malli M500 8 102 euroa (hinnat alv 0 %).

Lisätietoja: www.haulerman.com