Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volkswagen Hyötyautoilta panostuksia liikkumispalveluiden ja autonomisten autojen tuotekehitykseen

Volkswagen Hyötyautot perustaa divisioonan liikkumispalveluiden ja autonomisten autojen kehittämiseen. Autonomisten autojen ensimmäiset testit ovat jo tämän vuoden aikana. Volkswagenin hyötyautomallisto laajenee ja se uusitaan täysin kahden vuoden kuluessa. Tavoitteena on merkittävä kasvu keskipitkällä aikavälillä.
Volkswagen ID.BUZZ:n autonomisen ajamisen kenttäkokeet alkavat kuluvan vuoden aikana. Täyssähköinen versio tulee markkinoille ensi vuonna ja autonomisen version on suunniteltu olevan markkinoilla vuonna 2025.
Volkswagen ID.BUZZ:n autonomisen ajamisen kenttäkokeet alkavat kuluvan vuoden aikana. Täyssähköinen versio tulee markkinoille ensi vuonna ja autonomisen version on suunniteltu olevan markkinoilla vuonna 2025. Kuva: Valmistaja

Liikkumispalveluiden suuren merkityksen ja autonomisen ajamisen mahdollisuuksien vuoksi Volkswagen Hyötyautot yhdistää nämä toiminnot uudeksi divisioonaksi. Volkswagen Hyötyautot kehittää nopeasti uusia MaaS (Liikkuminen palveluna, Mobility as a Service) ja TaaS (Liikenne palveluna, Transport as a Service) -palveluita. Yksi esimerkki MaaS-palveluista on kyytipalvelu MOIA ja TaaS-palveluista kesällä aloittava start-up-yritys Cito, joka on kuriiripalveluiden digitaalinen B2B-alusta. Uuteen divisioonaan kuuluvat MOIA:n ja Citon lisäksi ennen kaikkea Agro AI -autonomisen ajamisen ohjelmistoalustoihin liittyvät investoinnit sekä kaikki autonomiseen ajamiseen liittyvä kehitys.

Volkswagen Hyötyautot ja Ford Motor Company ovat sijoittaneet yhteistyössä Argo AI -yhtiöön, joka on erikoistunut autonomisen ajamisen ohjelmistoalustoihin. Tavoitteena on autonomisten järjestelmien johdonmukainen ja nopea kehittäminen ja käyttö.

”Odotamme autonomisten järjestelmien olevan kaupallisessa käytössä Volkswagen-hyötyajoneuvoissa vuoteen 2025 mennessä,” Volkswagen Hyötyautojen toimitusjohtaja Carsten Intra kertoo.

Testit alkavat, uusia malleja

”Teemme tänä vuonna Saksassa ensimmäiset kenttäkokeet, joissa Argo AI:n itseohjautuvaa järjestelmää käytetään ID.BUZZ:n tulevaisuuden versiossa,” Volkswagen Hyötyautojen autonomisen ajamisen johtaja Christian Senger kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonna 2022 esitellään täyssähköinen ID.BUZZ sekä henkilö- että tavarankuljetukseen. ID.BUZZ on Volkswagen-konsernin ensimmäinen ajoneuvo, joka voi ajaa autonomisesti. Hiljattain Volkswagen Hyötyautot esitteli uuden Multivanin, joka tulee saataville myös ladattavana hybridinä.

Volkswagen Hyötyautot jatkaa järjestelmällisesti muutosta ja pyrkii kasvamaan merkittävästi keskipitkällä aikavälillä.

”GRIP-strategiamme on kasvusuunnitelma. Keskipitkällä aikavälillä kasvamme merkittävästi niin toimitettujen ajoneuvojen, liikevaihdon kuin tuloksenkin osalta ja pääsemme jälleen kannattavaksi. Tavoitteenamme Volkswagen Hyötyautoilla on olla avainasemassa seuraavan vuosikymmenen liikkumisen muokkaamisessa”, Intra selvensi.

Uuteen strategiaan on ankkuroitu myös kestävän kehityksen tavoitteet: Volkswagen Hyötyautot keskittyy toisaalta malliston sähköistämiseen. Tiimi työskentelee myös tuotannon ympäristövaikutusten vähentämiseksi. Mukana ovat vähäisempi energian, veden ja liuottimien käyttö sekä jätteen ja hiilidioksidipäästöjen vähentäminen. Vuoteen 2025 mennessä Volkswagen Hyötyautot tekee vähennyksiä yhteensä 50 prosenttia vuoteen 2010 verrattuna.