Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Citroënilta ja Peugeotilta kompaktit sähköpakettiautot markkinoille

CO2-päästöttömät jakelutoiminnot sekä palvelut tulevat vuonna 2021 mahdolliseksi toteuttaa myös pienemmän kokoluokan Citroën e-Berlingo Van ja Peugeot e-Partner -hyötyajoneuvomalleilla. Vuoden 2021 loppuun mennessä PSA-yhtymän koko pakettiautomallisto tulee saataville täyssähköisinä versioina.
Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuodesta 2019 alkaen Citroën ja Peugeot ovat lanseeranneet kaikki uutuustuotteensa perinteisten käyttövoimien rinnalla myös joko täyssähkö- tai lataushybridiversiona. Tavoitteena on tuoda koko mallisto saataville myös sähköisenä versiona vuoteen 2025 mennessä.

Citroën e-Berlingo Van ja Peugeot e-Partner pohjautuvat eCMP-pohjarakenteeseen. Autoissa on 100 kW tehoinen sähkömoottori ja vesikierrolla jäähdytetty 50 kWh sähköakku, jonka on mahdollista vastaanottaa lataus 100 kW teholla. Ajoneuvolaturista tulee Euroopan markkinoille tarjolle kaksi eri vaihtoehtoa; 7,4 kW yksivaiheinen sekä 11 kW kolmivaiheinen laturi. Kompaktin kokoluokan täyssähköpakettiautot sekä niiden akustot ja sähkömoottorit kootaan Groupe PSA:n omilla, Ranskassa ja Espanjassa sijaitsevilla tehtailla.

Täyssähköiset mallit tulevat myyntiin myös Peugeot e-Rifter ja Citroën e-Berlingo henkilöautoversioihin.

”Aikataulut ovat vielä avoinna, mutta Suomen osalta näiden lanseerauksesta puhutaan varmasti Q3-ajankohdasta, eli joskus kesälomien jälkeen,” pakettiautojen tuotepäällikkö Tomi Kari hahmottaa

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Myös pakettiautomalliston isomman pään Citroën Jumperin ja Peugeot Boxerin täyssähköversiot on esitelty muualla Euroopassa. ”Suomen osalta tilanne maahantuonnin aloittamisesta näiden mallien kohdalla on edelleen avoinna,” Kari toteaa.