Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Koneurakointi tärkeä tulonlähde maanviljelijöille - Ruotsin maatalousviraston tutkimus:

Viime vuonna jo yli 40 prosenttia ruotsalaisista maatalousyrittäjistä oli jokin sivuelinkeino. Yleisintä oli koneurakointi.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ruotsin maatalousvirasto (Statens jordbruksverket) on vuodesta 1999 lähtien tilastoinut maatalouselinkeinonharjoittajien sivutoimia ja tulonlähteitä. Viime vuodelta valmistuneet tilastot osoittavat, että oman maatalouden ulkopuolelta tulevien tulojen osuus on kasvanut voimakkaasti.

Nykyisin jo yli 40 prosenttia maatalousyrittäjistä saa tuloja myös muusta kuin oman tilan maatalouteen kuuluvasta toiminnasta. Lisäksi sivutulojen merkitys on niitä saavilla kasvanut. 14 prosentilla maatalousyrittäjistä oli oman maatilan ulkopuolelta saatujen tulojen osuus yli puolet kokonaistuloista viime vuonna. Tämä osuus on kasvanut noin 10 prosenttia kolmen vuoden aikana.

Ruotsalaisten maatalousyrittäjien yleisin sivutulojen lähde on koneurakointi. Noin neljännes sivutuloja saavista ansaitsi ne koneurakoinnista. Tehdyistä töistä suurin osa oli maatalouteen liittymätöntä urakointia, kuten tienhoitoa, maanrakennusta ja kuljetuksia.

Urakoinnin jälkeen seuraavaksi yleisin sivuansioiden lähde kuului ryhmään "turismi ja muu sen kaltainen toiminta". Urakointia harjoittavia maatalousyrittäjiä oli Ruotsissa kaikkiaan 20 000.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lisätietoja: jordbruksverket.se