Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volkswagen Touareg R – ladattava hybridi kunnon vetopainolla

Touareg R on Volkswagenin uusi ja ensimmäinen R-Line malliversio, joka tulee tarjolle ladattavana hybridinä. Toimintamatka sähköllä on noin 40 kilometriä. PHEV on malliston täydennys, joten dieselmallit jäävät edelleen valikoimiin.
Kattavasti varusteltu Touareg R, joka sisältää on mm. Black Style -ulkonäköpaketin ja 20-tuuman vanteet sekä R-Line-sisätilapaketin. Kokonaisuus saapuu markkinoille vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla, jolloin myös hinnat julkaistaan.
Kattavasti varusteltu Touareg R, joka sisältää on mm. Black Style -ulkonäköpaketin ja 20-tuuman vanteet sekä R-Line-sisätilapaketin. Kokonaisuus saapuu markkinoille vuoden 2020 toisella vuosipuoliskolla, jolloin myös hinnat julkaistaan. Kuva: Ingo Barenschee
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volkswagen kasvattaa ladattavien hybridien tarjontaa tuomalla markkinoille Touareq R:n. Suomeen uutuus saapuu vuoden toisella puoliskolla, jolloin myös julkaistaan hinnat.

Touareg R on ensimmäinen Volkswagen R -malli, jonka voimanlähteenä on ladattava hybridi. Tämä on myös ensimmäinen kerta kun ladattava hybridi on Volkswagen-malliston tehokkain malli.

Volkswagen Touareg R ladattavan hybridin voimalinja koostuu 2,995 cm3:n turboahdetusta V6-bensiinimoottorista (250 kW), sähkömoottorista (100 kW) ja tavaratilan alla sijaitsevasta litiumioniakusta, jonka energiakapasiteetti on 14,1 kWh. Voima siirretään 4MOTION-nelivetojärjestelmälle ja vaihteenvaihdon hoitaa 8-vaihteinen Tiptronic-automaattivaihteisto.

Volkswagen Touareg R:n neliveto- ja hybridijärjestelmä (vääntöä 700 Nm) on suunniteltu mahdollistamaan maksimissaan 3 500 kg perävaunumassa. Touareg R on myös Volkswagenin ensimmäinen SUV-luokan ladattava hybridi, johon on saatavilla perävaunun peruutusavustin Trailer Assist. Yhdistelmää voidaan liikuttaa puhtaasti sähköllä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Korona aiheuttaa tuotantokatkoksen

Volkswagenin osalta tuotantokatkon kestoksi on ilmoitettu kaksi viikkoa.

”Suomessa tätä tuotannon keskeytyksen vaikutusta on vielä vaikea arvioida pitkällä aikavälillä. Tämän hetken tiedon mukaan odotettavissa ei ole kohtuuttoman pitkiä muutoksia tuotanto- tai toimitusaikoihin,” Volkswagenin maahantuojan K-Auto Oy:n viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen valaisee. Tällä hetkellä uusia autoja on maassa runsaasti eikä niiden toimituksissa asiakkaille ole viivästyksiä. Myös tuotannosta jo ennen keskeytystä valmistuneet autot toimitetaan Suomeen ja uusia asiakastilauksia otetaan vastaan normaalisti. Myös tavaraliikenne, kuten varaosat, ja muu logistiikka toimivat toistaiseksi normaalisti.