Paristoista lannoitetta

Kiertotalouden innovaatioihin erikoistunut Tracegrow Oy on kehittänyt uuden innovaation, jossa saadaan kemiallisen prosessin jälkeen valmistettua alkaliparistoista mangaani- ja sinkkipitoista hivenaineliuosta maatalouden tarpeisiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kaikista maailman paristoista on alkalia 75–85 %, joten raaka-ainetta pitäisi riittää. Tracegrow’n mukaan innovaatio on valmis myös kansainvälisille markkinoille. Yritys pyrkii muutamassa vuodessa 100 miljoonan euron liikevaihtoon ja merkittävään pääsyyn maailman vientimarkkinoille.

"Ratkaisumme pystyy yli kaksinkertaistamaan kierrätystehokkuuden, jonka tämänhetkiset ratkaisut pystyvät alkaliparistoille tarjoamaan", kertoo Tracegrow'n toimitusjohtaja Tatu Leppänen.

Tracegrow Oy on vuosia kehitellyt Oulun yliopiston, Luonnonvarakeskuksen, Kokkolan yliopistokeskuksen ja Centria ammattikorkeakoulun kanssa uusia innovaatioita. Tavoitteena on kasvattaa kiertotalouden menetelmillä valmistettavia tuotteita sekä jalostaa nykyisiä. Tracegrow aloitti metallien erottelun ja lannoitteen tuotannon Kärsämäellä touko-kesäkuun vaihteessa.