AGCO panostaa Euroopan ohella Afrikkaan

Koneinvestointien väheneminen Euroopassa on ajanut konevalmistajat katselemaan kasvun mahdollisuuksia uusilla markkina-alueilla. Valtra aikoo tuplata Afrikan mantereen myyntiverkostonsa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valtralla on tätä nykyä myyntiedustukset 13 Afrikan maassa. Tämä määrä on tarkoitus kaksinkertaistaa vuonna 2016. Sen jälkeen Valtran myyntiverkosto kattaisi hieman alle puolet Afrikan maista.

Maatalouskonelehti Profi uutisoi Britannian alueen sivuillaan AGCOn suunnitelmista, ja kertoi, että AGCO on onnistunut viimeisen viiden vuoden aikana kasvattamaan tasaisesti maatalouskonemyynnin markkinaosuuttaan Afrikan mantereella. Vuonna 2009 se oli 12 %, mutta viime vuonna osuus oli jo 24 %.

AGCOn suunnitelmat eivät rajoitu ainoastaan Valtran traktorimyynnin kasvattamiseen, vaan tarkoitus on tarjota Afrikan markkinoille myös muita maatalouskoneita, joita tällä hetkellä valmistetaan Valtran Brasilian tehtaassa. Tässä yhteydessä on mainittu muun muassa Brasiliassa valmistettava itsekulkeva sokeriruokokeräin, josta hiljattain tuli uusi malli BE 1035e. Tässä koneessa on 350 hv:n moottori.