Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kramerilta sähkökäyttöinen pyöräkuormaaja

Kramer on tuonut markkinoille ensimmäisen täyssähkökäyttöisen, maastokelpoisen ja nelipyöräohjauksisen 5055e-pyöräkuormaajan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sähkökäyttöisyytensä ansiosta pyöräkuormaajaa voidaan käyttää erityisesti sisätiloissa, kaupunkien ydinkeskustojen rakennustyömailla ja tunneleiden rakentamisessa.

Kauhan tilavuus on 550 litraa ja koneen työpaino 1750 kg. Valmistajan mukaan sähkökäyttöinen pyöräkuormaaja vastaa käyttöominaisuuksiltaan samankokoista dieselkäyttöistä kuormaajaa.

Koneessa on kaksi sähkömoottoria, joista toinen käyttää hydrauliikkaa, toinen on ajomoottori. Energiankulutuksen vähentämiseksi virtaa annetaan automaattisesti jompaan kumpaan yksikköön käytön mukaan.

Akkuvaihtoehtoina ovat lyijyakku ja uudempaa AGM-teknologiaa edustava lyijyakku, jossa akkuneste on sidoksissa lasivillamattoihin. Jälkimmäisessä akkutyypissä on integroitu laturi. Akun tyypistä riippuen latausaika on valmistajan mukaan 4–8 tuntia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sähköllä toimivan kuormaajan hankintahinta on selvästi korkeampi kuin perinteisen dieselkäyttöisen koneen, mutta valmistajan mukaan pienempi huoltotarve tasoittaa hintaeroa. (KHL.com)