Kaivinkoneala tiivistyy – CNH Industrial ostaa Eurocomachin

CNH Industrial ostaa italialaisen maanrakennuskonevalmistaja Eurocomachin. Toistaiseksi kaupalla ei ole vaikutusta Suomen toimintoihin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

CNH Industrial on ilmoittanut ostavansa 90 % italialaisen Sampierana Sp.A:n osakekannasta, joka valmistaa maanrakennuskoneita sekä kaivinkoneiden alavaunuja. Neljän seuraavan vuoden aikana kauppa toteutuu 100 %:sti. Sampierana on tunnettu etenkin Eurocomach-brändistään. CNH:n päämerkit ovat Case ja New Holland. Kaupan arvo on 101,8 miljoonaa euroa.

”Viimeisin strateginen hankintamme kiihdyttää rakennuskonesektorimme kasvua. Sampieranan erinomainen portfolio vankistaa asemaamme tietyissä tuoteryhmissä”, kertoo CNH Industrialin Scott Wine.

Tiedotteen mukaan Eurocomachin mini- ja midikaivinkoneet ja erikoisvalmisteiset alavaunut ovat saavuttaneet erinomaista tulosta vuodesta toiseen. Prototyyppejä on tehty myös sähkökäyttöisistä koneista, jotka täydentävät CNH:n tuotelinjoja. Tällä hetkellä Case tekee yhteistyötä pienten kaivinkoneiden osalta Hyundain kanssa. Alkuperäisen sopimuksen piti päättyä 2026.

Suomessa Eurocomachin kaivinkoneita myydään ECM-merkkisinä. Maahantuojana toimii Minikone Oy. Yhtiön edustajien mukaan toimintaan ei ole toistaiseksi tulossa muutoksia.