Horschin liikevaihto uuteen ennätykseen

Horsch Maschinen GmbH:n viime vuoden liikevaihto nousi 402 miljoonaan euroon, joka on tähän saakka korkein yrityksen historiassa. Se kasvoi 12 prosenttia edellisvuoden 358 miljoonasta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Viennin osuus liikevaihdosta oli 81 prosenttia, Itä-Euroopan maiden osuus liikevaihdosta oli 50 prosenttia. Eniten kasvoi vienti Ukrainaan. Länsi-Euroopan maiden osuus viennistä oli 23 prosenttia, vientimyynti niihin lisääntyi 35 prosenttia. Erityisen hyvin vienti kehittyi Ranskaan, Britanniaan ja Pohjoismaihin. Vienti USA:aan, Brasiliaan ja Kiinaan kasvoi niin ikään.

Kaikki tuoteryhmät kasvoivat, erityisesti kasvinsuojeluruiskut ja tarkkuuskylvökoneet. Marraskuun Agritechnicassa Horsch esittelee uutuustuotteiden lisäksi ensi kertaa “hybridimaatalouden” teknologiaa, jossa perinteisen ja luomuviljelyn parhaat puolet yhdistyvät innovatiivisella tavalla.

Tuotteiden kysynnän kasvun vuoksi kaikkiin Saksassa toimiviin tehtaisiin investoidaan voimakkaasti, ennätykselliset 30 miljoonaa euroa. Ronneburgiin on rakennettu kokonaan uusi tehdashalli, kasvinsuojeluruiskuja valmistavan tehtaan tilat Landaussa kolminkertaistuivat. Yrityksen historian suurin yksittäinen investointi, 23 miljoonaa euroa, kohdistuu pääkonttoripaikkakunnalle Schwandorfiin. Uusien tuotantotilojen lisäksi kaikilla tehtailla investoidaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen.