Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Caterpillar luopuu kuorma-autoista

Caterpillar on ilmoittanut lopettavansa oman kuorma-automallistonsa valmistuksen ja markkinoimisen. Yhtiön kuorma-automallisto käsitti USA:ssa raskaaseen maantieliikenteeseen suunnitellut alustat niin lavetinvetäjille kuin maa-ainesten kuljetukseen. Caterpillarin nimellä myydyt kuorma-autot ehtivät olla myynnissä vain viisi vuotta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Caterpillarin kuorma-autot esiteltiin yleisölle Las Vegasin Conexpossa 2011. Mallisto oli suunniteltu yhteistyössä International-kuorma-autoja valmistavan Navistarin kanssa. Navistar myös valmisti autot.

Viime vuonna Caterpillar ilmoitti yhteistyön loppumisesta Navistarin kanssa. Kuorma-autojen valmistusta oli tämän jälkeen tarkoitus jatkaa Caterpillarin omassa tehtaassa Texasissa uusien suunnitelmien pohjalta, nyt näille suunnitelmille on päätetty laittaa piste. Syynä yhtiön edustajien mukaan on ollut pääasiassa hankkeen vaatimat suuret investoinnit ja epävarmuus tulevaisuudesta.

"Pysyminen varteenotettavana kilpailijana näillä markkinoilla olisi edellyttänyt merkittäviä lisäinvestointeja, jotta olisimme voineet tarjota kattavan kuorma-automalliston. Emme nähneet, että markkinoiden tilanne olisi tällä hetkellä puoltanut investointipäätöksen tekemistä", sanoi Ramin Younessi Caterpillarilta.

Caterpillarin kuorma-autot eivät saavuttaneet ostajien taholta riittävää hyväksyntää, ja myyntimäärät jäivät alusta alkaen vähäisiksi. Autojen muotoilu oli rohkeaa, mutta se myös jakoi mielipiteitä ja saattoi osaltaan karkottaa asiakkaita. Julkisuudessa myös monet katsoivat auton olevan teknisesti enemmän Navistar kuin Caterpillar.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Navistar on parin viime vuosikymmenen aikana tehnyt paljon yhteistyötä eri autonvalmistajien kanssa. Tunnetuin yhteistyökumppani on ollut Ford, jonka amerikkalaisiin pickup-autoihin Navistar on toimittanut diesel-moottoreita. Vuoteen 2011 asti Ford PowerStroke -V8 diesel on ollut Navistarin suunnittelema ja valmistama.