Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Toyotalle pakettiauto uuteen kokoluokkaan

Toyota ja Stellantis laajentavat yhteistyötään kookkaiden pakettiautojen suuntaan Euroopan markkinoilla. Sopimus pitää sisällään myös uutuusmallin sähköisen version.
Toyota astuu nyt myös suurten pakettiautojen luokkaan. Uutuus tulee markkinoille arviolta 2024 puolivälissä käsittäen myös sähköisen version. Auto pohjautuu mm. kuvan Peugeot Boxeriin.
Toyota astuu nyt myös suurten pakettiautojen luokkaan. Uutuus tulee markkinoille arviolta 2024 puolivälissä käsittäen myös sähköisen version. Auto pohjautuu mm. kuvan Peugeot Boxeriin.  Kuva: Petr Solar
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Toyota Motor Europe N.V. (TME) ja Stellantis N.V. ovat julkaisseet tänään tiedon yhteistyönsä laajentumisesta kookkaiden hyötyajoneuvojen suuntaan. Sopimus pitää sisällään myös uutuusmallin täyssähköisen version. Uutuus täydentää Toyotan hyötyajoneuvomallistoa tuoden tarjolle mallin jokaiseen kevyiden hyötyajoneuvojen segmenttiin – niin kompakteihin, keskikokoisiin kuin suuriin.

Stellantis tuottaa Toyotalle Euroopan markkinoille suuren hyötyajoneuvon Toyotan brändin alla. Uutuusmallia tuotetaan Stellantiksen tehtailla Gliwicessä, Puolassa sekä Atessassa, Italiassa. Vuonna 2024 esiteltävä malli on myös Toyotan ensimmäinen suuri pakettiauto Euroopan markkinoilla.

Toyotan ja Stellantiksen yhteistyö alkoi vuonna 2012 Toyotan keskikokoisen pakettiauton tuotannolla Stellantiksen tehtaalla Hordainissa, Ranskassa. Ensimmäinen laajentuminen uuteen segmenttiin tapahtui vuonna 2019 uuden, kompaktin kokoluokan Vigossa, Espanjassa valmistettavan pakettiauton esittelyllä. Nyt julkaistu yhteistyön laajentuminen tuo Toyotan mukaan myös kolmanteen segmenttiin kevyiden hyötyajoneuvojen sisällä mahdollistaen laajan tarjonnan asiakkaille ja synergiaetuja kummallekin yritykselle tuotekehityksen sekä tuotantokustannusten optimoinnin kautta.

Toyotan vielä nimeämätön malli pohjautuu Citroen Jumperiin/Peugeot Boxeriin/Opel Movanoon/Fiat Ducatoon. Alustavien arvioiden Toyotan versio tulisi markkinoille vuoden 2024 puolivälissä. Muiden merkkien mahdollisista mallistopäivityksistä tai niiden markkinoille tulon aikataulusta ei ole vielä tietoa.