Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kobelcolta kymppisarja

Kobelco esitteli kevään Intermat-näyttelyssä Kobelcon uuden mallisarjan kaivinkoneita. Ensimmäinen kymppisarjalainen on nyt saapunut Suomeen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kobelcon kaivinkoneet palasivat parisen vuotta sitten Euroopan markkinoille. Suomessakin hyvän vastaanoton saaneet koneet ovat uuden Generation 10 -mallisarjan myötä uusiutuneet Taso 4 Final -päästötasolle.

Tämänhetkinen kymppisarja sisältää koneita 20–35 tonnin kokoluokissa. Valmistajan mukaan uuden mallisarjan polttoaineenkulutus ja tehokkuus ovat kokoluokkansa parhaimmistoa. Esimerkiksi SK210LC-10-mallin kerrotaan olevan raskaan työn H-työalueella 6,7 % tehokkaampi kuin aiemman mallisarjan koneet. Muilla työalueilla polttoaineenkulutuksen luvataan olevan 6,1 prosenttia pienempi.

Muihin uudistuksiin kuuluu muun muassa aiempaa parempi huollettavuus, josta esimerkkinä mainitaan uudentyyppinen hydrauliikan paluusuodatin ja ilmanpuhdistimen sisäelementti. Myös koneen vikadiagnostiikka on aiempaa kattavampi.

Uudessa mallisarjan suunnittelussa on kiinnitetty huomiota koneiden kestävyyteen. Tämä näkyy esimerkiksi puomiston rakenteen muutoksina ja vahvempina nivelkohtina. Samalla myös ohjaamoa on uudistettu. Esimerkiksi hallintavivut ovat aiempaa herkemmät, ja lämmityslaitteen suuttimia on lisätty.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Konekeskon maarakennuskoneiden myyntipäällikkö Juha-Matti Haapala on innoissaan uudesta mallisarjasta. Generation 10 -sarjan esittely on hyvä osoitus Kobelcon sitoutumisesta kestävien ja suorituskykyisten, helposti huollettavien ja luokkansa parhaan polttoainetaloudellisuuden tarjoavien koneiden valmistukseen.

Ensimmäinen 10-sarjan kone on nähtävillä Konekeskon Vantaa toimipisteellä. Kyseessä on SK210LC-10-malli. Uusia kymppisarjalaisia eri kokoluokkiin saapuu Suomeen keväällä 2016.

Lisätietoja: Konekesko Oy, Juha-Matti Haapala, 050 440 9957.