Claasin uudistettu traktoritehdas käynnistyi Ranskassa

Claas otti 21.5. virallisesti käyttöön uudistuneen traktoritehtaansa Ranskan Le Mans'issa.
Claasin LeMansin traktoritehtaalla, sekä niin ikään Ranskassa sijaitsevissa Vélizyn kehityskeskuksessa ja Trangén testaus- ja arviointikeskuksessa työskentelee yhteensä noin 1 000 työntekijää.
Claasin LeMansin traktoritehtaalla, sekä niin ikään Ranskassa sijaitsevissa Vélizyn kehityskeskuksessa ja Trangén testaus- ja arviointikeskuksessa työskentelee yhteensä noin 1 000 työntekijää. Kuva: Arnaud Derouet©Studiophotojm2
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

LeMansin traktoritehdas on uudistettu, uudistustyö aloitettiin jo vuonna 2017. 40 miljoonaa euroa maksaneen projektin aikana tehdasta on digitalisoitu ja koneiden kokoonpanolinjastoja on modernisoitu. Claasin edustajien mukaan uudistetulla tehtaalla on valmiudet valmistaa yhä monipuolisemmin ja yksilöllisemmin varusteltuja traktoreita. Tehtaan suunnitteluvaiheessa käytettiin muun muassa uudenaikaisia virtuaalitodellisuusteknologioita. Tuotantoa on automatisoitu ottamalla käyttöön automaattisesti ohjattavia ajoneuvoja, jotka siirtävät traktoreita tuotantolinjalla. Tulevaisuudessa tuotantoa voidaan lisätä enimmillään 60 traktoriin päivässä, mikä mahdollistaa suunnilleen 13 000 traktorin vuosikapasiteetin "vanhan" tehtaan 10 000 yksikköön verrattuna. Le Mans'issa rakennetaan parhaillaan viittä, 75–460 hv:n tehoista eri traktorimallisarjaa.