Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

John Deere -kuormatraktorinostureihin uudistettu jatkopuomiratkaisu

John Deere tuo markkinoille uudistetut piiloletkujatkeella varustetut taittopuomioptiot. Uudet XI-tyypin piilotetuilla letkuilla varustetut taittopuomit ovat saatavilla optiona CF5-, CF7- ja CF7S-kuormaimilla varustettuihin kuormatraktoreihin kevään 2021 aikana.
Kuva: John Deere Forestry
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi taittopuomirakenne on rakenteeltaan aikaisempaa versiota vahvempi: myös teleskooppijatkeen vetovoima on suurempi. Samalla letkujen reititys on uudistettu, jolloin se ottaa paremmin huomioon sekä letkujen kestävyyden ja vaihdettavuuden. Uudistettu letkujen reititys nosto- ja taittopuomin välillä suojaa ulkoisia letkuja vaurioilta. Myös taittopuomin sisäpuoleiset reititykset ovat muutettu vähentämään letkujen mekaanista kulumista. Samalla on taittopuomin muotoilua muutettu. Nyt puomin noston ja taiton liikesuhteet ovat tasapainoisemmat ja tekevät puomin liikeradoista sulavampia.

Uusien XI-piiloletkujatkeilla varustettujen nostureiden ulottumaksi muodostuu 9,8 m. IBC-puominohjausjärjestelmällä varustettuihin koneisiin on saatavana taittopuomin alle sijoitettu työvalo parantamaan pimeällä näkyvyyttä kuormaimen kärkeen. Uutta on myös säädettävä kuormaintuki, joka helpottaa kuormaimen kuljetusasentoon tuomista. Piiloletkujatkeiden lisäksi saatavana on vahvempi Indexator GV12-2S -riipuke, jonka pohjalevy on teräksinen aikaisemman valurautaisen sijaan.

Myös huollettavuutta on parannettu. Uudistettu letkujen reititys puomin sisällä helpottaa letkujen vaihtamista. Samalla jatkeen ketjun säätö onnistuu osia purkamatta ja suojia irrottamatta. Jatkeen takaosan liukulaakerin voitelu onnistuu myös suojia irrottamatta.