Aimo Kortteen Konepaja Oy täytti 50 vuotta

Kuivan ja kostean rehuviljan käsittelyyn ja säilöntään tarkoitettujen koneiden ja laitteiden valmistukseen erikoistunut Aimo Kortteen Koneapaja täytti 50 vuotta. Merkkipäivää juhlittiin yrityksen tiloissa perjantaina 4.10.2019.
Toimitusjohtaja Terhi Korte avasi 50-vuotisjuhlat.
Toimitusjohtaja Terhi Korte avasi 50-vuotisjuhlat. Kuva: Väinö Keto
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Aimo Kortteen Konepaja Oy perustettiin 1969, jolloin ensimmäinen valssimylly valmistui oman ja naapuritilan yhteiskäyttöön. Ensimmäiset Rajuksi nimetyt valssimyllysarjat valmistettiin vuonna 1971. Keskon kauppiaat aloittivat myllysarjojen myynnin Murska-nimellä vuonna 1974. Yhteistyö K-ryhmän kanssa syventyi vuonna 1980, jolloin Kesko otti myyntiin myös Raju-vanteet. Vientitoiminta alkoi vuonna 1983.

Tänä päivänä Ylivieskassa toimiva yritys kehittää ja valmistaa tuoteteknologiaa, joka säästää energiaa ja ympäristöä, vähentää ja helpottaa maataloustyötä sekä parantaa tilojen kannattavuutta. Yrityksen päätuoteryhmä on Murska-valssimyllyt puidun, kuivan viljan litistykseen, spiraalikuljetin- ja ruokintajärjestelmät karjalle, rehusekoittimet, siilot sekä Raju-levikepyörät traktoreihin ja perävaunuihin. Yrityksen uusimpana tulokkaana on Murska 4000, joka lanseerataan Jyväskylän KoneAgria-messuilla. Toimitusjohtajana toimii perustaja Aimo Kortteen tytär Terhi Korte.