Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kiinalaiset haluaisivat ostaa Terexin

Kiinan toiseksi suurin maarakennuskonevalmistaja Zoomlion on tarjoutunut ostamaan Terexin vapaan osakekannan 30 dollarin kappalehintaan. Terexin hallitus ei ole hyväksynyt tarjousta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Construction Equipment -lehden mukaan Terexin hallitus on hylännyt Zoomlionin tarjouksen ja ilmoittanut keskittyvänsä Konecranes Terexin fuusioprosessin jatkoon.

Zoomlion on edelleen kiinnostunut Terexista, mutta ainakaan toistaiseksi se ei ole korottanut tarjoustaan. Zoomlion tarjoutui ostamaan Terexin vapaan osakekannan 30 dollarin kappalehintaan. Uutistoimisto Bloombergin mukaan tarjouksen mukainen kauppahinta olisi noin 3,3 miljardia dollaria.

Zoomlion on ollut suurimmillaan maailman seitsemänneksi suurin maanrakennuskoneiden valmistaja, mutta on sittemmin pudonnut kymmenennen sijan alapuolelle. Pääsyy tähän on ollut Kiinan sisämarkkinoiden kasvun heikentyminen, mikä on vähentänyt rakentamista.

Zoomlionin ilmeinen tavoite Terexin ostossa on paremman globaalin kilpailukyvyn saaminen. Yhdessä Terex ja Zoomlion olisivat muodostaneet maailman tilastossa kolmanneksi suurimman maanrakennuskoneita valmistavan yhtiön, joka kokoluokassa olisi ollut lähellä toiseksi suurimpana pitkään pysytellyttä Komatsua.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Terex oli pitkään vaikeuksissa vuosien 2008–2009 taantuman seurauksena, mutta on pystynyt parantamaan myyntiään rakentamisen korkeasuhdanteessa viiden viime vuoden aikana. Konecranes-kauppa mahdollistaa Terexille huomattavan kasvun kokonaismyynnissä.

Yhdistyneen Konecranes Terexin Oyj:n pääkonttori on tulossa Suomeen. Esisopimuksen mukaan sen hallitus tulee koostumaan viidestä Terexin edustajasta ja neljästä Konecranesin edustajasta. Toimitusjohtajana jatkaa Terexin nykyinen toimitusjohtaja Ron de Feo ja hallituksen puheenjohtajana Konecranesin nykyinen puheenjohtaja Stig Gustavson.