Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Lumiveistoskisa haastaa kaivinkonetaiturit

Kaivinkone taipuu käsittelijänsä käsissä vaikka mihin. Sen voi omin silmin todeta maaliskuussa kaivinkoneille tarkoitetussa Lumenveiston SM-kisoissa Juupajoella. Kilpailussa on kaksi eri luokkaa, alle 10 tonnia painavat ja yli 10 tonnia painavat kaivinkoneet.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tapahtuma toteutetaan 9. maaliskuuta kantatie 58:n sekä Korkeakoskelle ja Kopsamolle johtavien teiden (Sahantie ja Kopsamontie) risteysalueella olevalla laajalla peltoaukealla. Kilpailussa on kaksi eri luokkaa, alle 10 tonnia painavat ja yli 10 tonnia painavat kaivinkoneet. Enimmillään mukaan otetaan 30 osallistujaa. Tarkemmat säännöt kerrotaan kilpailun alussa.

"Jokaiselle kilpailijalle on aidattu oma työruutu, jonka keskellä on teosta varten isohko lumikasa. Ruudut jaetaan arvonnan perusteella. Veistoaika on neljä tuntia, jonka jälkeen arvovaltainen tuomaristo arvostelee teokset", selvittää projektipäällikkö Tapio Niemelä.

Tapahtuma on maksuton. Myös perheiden pienimmät on otettu huomioon järjestämällä heille lasten liukumäki sekä lapsille suunniteltu alue omaa lumenveistoa varten.

Lisätietoja: projektipäällikkö Tapio Niemelä; puh. 040 910 4321