Digimaatalouden kehitysvaiheet – GPS, työn tarkkuus ja agronomia

Digimaatalouden kehityksen on oltava käyttäjäystävällistä ja käytännöllistä ja sen pitää perustua hyötyyn.
Reseptikarttojen resoluutio on nykyään usein  15 x 15 m. Teknisesti voidaan Markwart Von  Pentzin mukaan katsella 30 x 30 cm tarkkuuksia.
Reseptikarttojen resoluutio on nykyään usein 15 x 15 m. Teknisesti voidaan Markwart Von Pentzin mukaan katsella 30 x 30 cm tarkkuuksia. Kuva: Tapio Vesterinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

John Deeren maatalousliiketoiminnan pääjohtaja Markwart Von Pentz määrittelee, että maatalouden tekninen 4.0 kehityssukupolvi on uskottava vain, jos se tarjoaa käyttäjäystävällisiä, käytännöllisiä ja hyötysuuntautuneita ratkaisuja. Lisäksi nopea internet on oltava käytettävissä kaikkialla, jotta se toimii.

Pentz määrittelee, että tulevaisuudessa jokaisesta kasvista pystytään huolehtimaan yksilöllisesti. Peltolohkoilla reseptikartat ovat tällä hetkellä kooltaan 15 x 15 metriä, ja tekninen resoluutio voi olla 30 x 30 cm. Matka yksittäisen kasvin tasolle siis on pitkä, koska Pentzin mukaan käsiteltäväksi tulee silloin uskomaton määrä muuttujia.

Pentz kuvaa, että GPS-ohjaus poisti kaksinkertaiset käsittelyt ja seuraavana tulee työn suorittaminen mahdollisimman tarkasti. Kolmas vaihe on agronomia, mutta siinä ollaan vasta alussa. ”Tietoa pitää kerätä ja käsitellä älykkäästi valtavia määriä, mutta käytännössä niiden kohtalona on päätyä datahautausmaalle.” Pentz linjaa, ettei John Deere tavoittele eristettyä tietoratkaisua, vaan pilvi–pilvi-rajapintoja eri valmistajien tietojärjestelmien kanssa.

Lähde:Top Agrar Online, 5.3.2021.