Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Renaultin pakettiautomallistoon päivityksiä

Renault tuo vuoden 2021 kuluessa pakettiautomarkkinoille kaksi uutuutta: täysin uudistuneen Kangoon ja kokonaan uuden tuotteen Expressin. Kangoosta tulee tarjolle myös täyssähköinen versio.
Uuden Kangoon merkittävin innovaatio on Open Sesame by Renault. Siinä oikeanpuoleiseen liuku- ja etuoveen on integroitu B-pilari ja 90 astetta aukeava etuovi, joiden ansiosta sivuliukuoven lastausaukon leveys on jopa 1 446 mm. Kangoon kantavuus on liki 800 kiloa, ja se valmistetaan Ranskassa Maubeugessa.
Uuden Kangoon merkittävin innovaatio on Open Sesame by Renault. Siinä oikeanpuoleiseen liuku- ja etuoveen on integroitu B-pilari ja 90 astetta aukeava etuovi, joiden ansiosta sivuliukuoven lastausaukon leveys on jopa 1 446 mm. Kangoon kantavuus on liki 800 kiloa, ja se valmistetaan Ranskassa Maubeugessa. Kuva: Wanda Productions/Christian Schmidt
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Täysin uusi Express Van laajentaa Renaultin hyötyajoneuvotarjontaa uuteen kokoluokkaan. Tilavuutta löytyy enimmillään 3,3 kuutiota noin 600 kilon kantavuudella. Uusia Expressejä on odotettavissa Suomeen touko-kesäkuussa
Täysin uusi Express Van laajentaa Renaultin hyötyajoneuvotarjontaa uuteen kokoluokkaan. Tilavuutta löytyy enimmillään 3,3 kuutiota noin 600 kilon kantavuudella. Uusia Expressejä on odotettavissa Suomeen touko-kesäkuussa Kuva: Valmistaja

Renaultin kevyen hyötyajoneuvomalliston vuoden 2021 merkittävimmät uutuudet ovat pienten pakettiautojen markkinoille tulevat Express ja Kangoo. Molemmat mallit ovat täysin uusia niin ulko- ja sisäpuolen muotoilultaan, kuin myös autojen teknologian osalta.

Renault Express

Express täydentää Renaultin pakettiautomallistoa pykälän pienempään suuntaan. Expressin kerrotaan olevan oiva valinta nykyaikaista ja kustannustehokasta pakettiautoa etsivälle. Tavaratila on 3,3 kuution kokoinen ja kantavuutta on yli 600 kiloa. Liukuoven lastausaukon leveys on 716 mm. Ohjaamossa on säilytystilaa 48 litran verran, mikä on luokkansa kärkilukema. Malliin tulee tarjolle hintaluokassaan merkittävän paljon erilaisia turvallisuus- ja mukavuusvarusteita, kuten kuljettajan ja matkustajan etu-, ja sivuturvatyynyt, katvealueen varoitusjärjestelmä, kamerataustapeili ajonaikaista takanäkymää varten, etu- ja takapysäköintitutka sekä peruutuskamera. Myös Easy Link -multimediajärjestelmä kuuluu varusteluun. Moottorivalikoima käsittää 75 ja 90 hevosvoiman tehoiset Blue dCi -dieselmoottorit. Expressin myynti alkaa vielä huhtikuun aikana ja asiakastoimituksiin päästään kesällä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Vaikka Renault Express valmistetaan samalla tehtaalla Tangerissa Marokossa kuin Dacia Dokker aiemmin, ei Express varsinaisesti pohjaudu mihinkään aiempaan, vaan on kaikilta osin täysin uusi Renault-mallistoon saapuva tuote,” Nordic Automotive Services Oy:n tuotepäällikkö Olli Koistinen painottaa.

Renault Kangoo

Täysin uudistettu Kangoo tulee ensiksi myyntiin 3,3 kuution versiona manuaalivaihteistolla varustettuna. Mallisto täydentyy myöhemmin suuremmalla 4,2 kuution Kangoo Maxi -versiolla. EDC-kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla varustetut mallit tulevat saataville vuosien 2021–2022 taitteessa. Moottorivalikoima käsittää päivitetyt Blue dCi -turbodieselmoottorit.

Kangoon merkittävin uutuus on Open Sesame by Renault. Siinä on oikean puolen liuku- ja etuoveen integroitu B-pilari ja 90 astetta aukeava etuovi. Näiden ansiosta sivuliukuoven lastausaukon leveys on enimmillään 1 446 mm. Tämä yhdessä taittuvan verkkoväliseinän kanssa mahdollistaa monenlaisia käyttökohteita, esimerkiksi ahtaissa tiloissa tapahtuvassa kaupunkijakelussa. Järjestelmään on myös kehitteillä jo esimerkiksi auton kylkiosaan taittuvia hylly- ja lokerojärjestelmiä, jotka ovat käytettävissä kokonaan auton ulkopuolelta. Myös Easy Inside Rack -järjestelmä on täysin uusi ominaisuus, joka mahdollistaa pitkien tavaroiden lastaamisen sisälle tavaratilaan matkustamon yläpuolelle jatkuvan lokeron avulla.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kangooseen on saatavilla Expressiin lanseerattavien varusteiden lisäksi mm. aktiivinen pysäköintiavustin, kaistallapitoavustin, katvealueen avustin, hätäjarrutusavustin, kuljettajan vireystilan valvonta, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja täys-LED-ajovalot. Kangoon myynti alkaa kesällä ja asiakastoimituksiin päästään syksyllä.

Täyssähköinen Kangoo E-TECH

Myös Renault tuo ajan henkeen sopivan täyssähköisen Kangoo E-TECHn markkinoille vuoden 2022 alkupuolella. Siinä on uusi 75 kW tehoinen sähkömoottori, joka tuottaa 245 Nm välitöntä vääntöä ja 44 kWh litium-ioniakku. AC-lataus sujuu jopa 22 kW teholla ja lisäksi ominaisuuksiin kuuluu myös 75 kW pikalataus.

Lisäksi Renaultin pitkän tähtäimen strategiaan kuuluu myös laajennettu yhteistyö ja tuotekehitys amerikkalaisen vety- ja polttokennoteknologiaan keskittyvän Plug Powerin kanssa.