Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Terexin kaivinkoneista tulee Yanmareja

Terexin ja Yanmarin väliselle kaupalle saatiin lopullinen sinetti, kun yhtiöiden edustajat allekirjoittivat lopullisen kauppakirjan. Kaupassa Terexin Saksassa sijaitseva kaivinkonetehdas ja myyntiverkosto siirtyvät Yanmarille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Terexin Saksassa sijaitseva Crailsheimin tehdas on valmistanut kompakteja tela-alustaisia kaivinkoneita, keskikokoisia pyöräalustaisia kaivinkoneita sekä kompaktikokoluokan pyöräkuormaajia. Jatkossa näitä koneita myydään Yanmarin väreissä.

Yanmarin edustajat ovat sanoneet kaupan vahvistavan yhtiön asemaa Euroopassa sekä antavan mahdollisuuden tuotevalikoiman täydentämiseen kompaktien ja keskikokoisten koneiden ryhmässä. Väistämätön tosiasia kuitenkin on se, että osa Terexin valmistamista konemalleista on lähes vastaavia kuin Yanmarin omat mallit ja oletettavasti Yanmar tulee tekemään malliston karsintaa poistaakseen tarpeettomat päällekkäisyydet.

Terexillä on muualla Euroopassa ja USA:ssa edelleen tehtaita, jotka valmistavat rakennuskoneita. Britanniassa Coventryn tehtaalla Terex on valmistanut pienten kaivinkoneiden lisäksi dumppereita, jyriä ja kaivurikuormaimia. Viimeksi mainitut tuoteryhmät pysyvät ainakin toistaiseksi Terexillä.

Aikaisemmin tänä vuonna Terex luopui materiaalinkäsittelyyn ja satamatoimintoihin liittyvästä osastaan. Ostaja oli suomalainen Konecranes. Kauppa edelsi pitkä kädenvääntö kiinalaisen konevalmista Zoomlionin kanssa.