Uusi Fiat Ducato Suomeen – tarjolla on myös e-Ducato-täyssähköpakettiauto

Euroopan myydyin hyötyajoneuvo, Fiat Ducato, on uudistunut kokonaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Ulkoisesti Ducato-malliston tunnistaa uudesta muotoilusta, varsinkin keulassa. Uudistuksia on tehty myös ohjaamoon ja tekniikkaan. jota hallitsevat näyttävä digitaalinen mittaristo sekä 10” kosketusnäyttö.

Moottorit ovat nyt Euro6D Final -päästönormit täyttäviä, Multijet3-dieselmoottori on saatavana neljänä eri tehoversiona (120 hv, 140 hv, 160 hv ja 180 hv). Myös 6-vaihteista manuaalivaihteistoa, jonka saa kaikkien neljän eri moottoriversion kanssa, on parannettu. Tarjolla on myös uusi 9-vaihteinen automaattivaihteisto, sen voi valita kolmen tehokkaimman moottoriversion yhteydessä. Malliston CO2-arvot ovat pudonneet poistuvaan malliin verrattuna jopa 10 prosenttia.

Neljä varustetasoa

Uusi Ducato on saatavana neljällä eri varustetasolla (Base, Base PLUS, Pro ja First Edition). Jo hinnat alkaen -varustelu on kattava ja pitää sisällään esimerkiksi ilmastoinnin, keskuslukituksen kauko-ohjauksella, polttoainetoimisen lisälämmittimen, sähköikkunat, perävaunun vakautusjärjestelmän, sivutuuliavustimen, ajonopeuden mukaan säätyvän sähköisen ohjaustehostimen sekä vakionopeudensäätimen. Base PLUS varustetaso tuo mukaan vetokoukun ja peruutustutkan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suosituin PRO-varustelu sisältää edellisten lisäksi esimerkiksi peruutuskameran, lämmitettävän tuulilasin ja LED-päiväajovalot. Kattavin varustetaso First Edition -varustelu tuo mukaan vielä tukun turvallisuusvarusteita, automatiikkaa ja lisää telematiikkaa.

Kuljettajaa avustavaa tekniikkaa

Uusia aktiivisen turvallisuuden järjestelmiä ovat mukautuva vakionopeudensäädin Stop & Go -toiminnolla ja jalankulkijan tunnistuksella, kaista-avustin sekä ruuhka-ajoavustin. Yhdessä nämä kolme uutta järjestelmää mahdollistavat sen, että ajoneuvo tarjoaa itsenäisesti apua ajon, kiihdytyksen ja jarrutuksen aikana – markkinoiden ensimmäisenä hyötyajoneuvona.

Kuljettajalle mukavampi työpaikka

Ducaton varustelussa on otettu huomioon myös jakelukuljetusten vaatimukset kuljettajan työhön. Mukavuutta lisäävät esimerkiksi avaimeton sisäänkäynti, lukitus ja käynnistys, sähköinen seisontajarru, matkustajan istuin (josta voi muokata kätevän tilan työskennellä tai syödä välipalaa). Muita näppäriä varusteita ovat matkapuhelimen langaton lataus, aiempaa tilavammat ovipaneelit, lämmitettävä tuulilasi sekä säädettävä ilmajousitus, joka helpottaa lastaamista ja purkamista. Kuljettajan apu- ja pysäköintijärjestelmien tiedot näytetään nyt digitaalisessa taustapeilissä.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hinnat alkaen 32 990 euroa

Uuden Ducato-malliston hinnat alkavat 32 990 eurosta. Alkuvaiheessa tarjolla on pakettiautoja 8 m³–17 m³ -kokoluokissa ja valikoima täydentyy myöhemmin alusta- ja henkilökuljetusversioilla. Automaattivaihteisen Ducaton hinnat alkavat 41 990 eurosta.

Fiat e-Ducato -sähköpakettiauton hinta alkaa 71 990 eurosta. 47 kWh akustolla varustetulle e-Ducatolle myönnetään maksimaalinen 6000 euron valtion hankintatuki.