Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvo Trucksilta Euro 6 Step D -moottorit

Volvo Trucksin päivitetyt, Volvo FH-, FM- ja FMX-malleihin tarkoitetut D11- ja D13-dieselmoottorit täyttävät uudet Euro 6 Step D -määräykset. Uusilla määräyksillä pyritään huolehtimaan, että ajoneuvot ovat normaalissa käytössä päästöstandardien mukaisia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Volvo Trucks tuo markkinoille uudet Euro 6 Step D -päästömääräykset täyttävät D11K ja D13K Step-D -moottorit. Volvo FH-, FM- ja FMX-malleissa käytettävät moottorit ovat myös aiempaa taloudellisempia.

Moottoreissa on uusi moottoriohjelmisto sekä edeltäjäänsä paremmalla pakokaasujen käsittelyjärjestelmän pinnoitteella. D13-dieselmoottorissa myös käytetään matalan viskositeetin VDS-5-öljyä, ja männän uudet öljynkaavintarenkaat pienentävät polttoaineenkulutusta ja sisäistä kitkaa. 500 hv:n moottorissa polttoainetta säästäviin ominaisuuksiin kuuluu myös aiempaa suurempi puristussuhde, joka on käytössä myös 460 hv:n ja 420 hv:n versioissa.

Vaihteiden valintaa, kiihdytyksiä ja moottorijarrutuksia reitin topografiaa koskevien ennakkotietojen perusteella säätelevä karttapohjainen I-See -ohjelmisto on myös saanut parannuksia ja päivityksiä. Siinä on uusi vaihteidenvalintastrategia sekä valikoiva rullaustoiminto, joka tehostaa I-Roll vapaavaihdetoiminnon käyttämistä entisestään.

”D11K- ja D13K-moottorien tuotanto alkaa viikolla 11/2019, ja ne ovat jo tilattavissa. D11K Step-D moottorissa kulutus tippuu n. 1 %, D13K Step-D moottoreissa kulutus tippuu n. 2 %, poikkeuksena 500hv versio jossa kulutus laskee n. 3 %,” Volvo Finland Ab tuotepäällikkö Mikko Aules kertoo.