Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Avesco aloitti Caterpillarin edustajana Suomessa vuoden 2020 alusta

Caterpillar-tuotteiden Suomen myynti siirtyi sveitsiläiselle Avescolle tämän vuoden alusta. Caterpillar on tiivistänyt eurooppalaista jälleenmyyntiverkostoaan viimeisen viiden vuoden aikana Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa sekä Baltiassa. Avescon edustaa Caterpillar-tuotteita Sveitsin, Viron, Latvian ja Liettuan lisäksi nyt myös Suomessa. Suomen yhtiön toimitusjohtajaksi on nimitetty Teemu Raitis, joka aloittaa tehtävässään helmikuun alussa.
Kuvassa vasemmalta oikealle Stefan Sutter, Daniela Aeschlimann-Schneider, Teemu Raitis, Kimmo Ahonen, Markus Leppänen ja Roope Lahti.
Kuvassa vasemmalta oikealle Stefan Sutter, Daniela Aeschlimann-Schneider, Teemu Raitis, Kimmo Ahonen, Markus Leppänen ja Roope Lahti. Kuva: Uolevi Oristo

"Olemme ylpeitä saatuamme ottaa vastuulle ensin Baltian maiden ja nyt Suomen Caterpillar-edustukset. Näin voimme olla aktiivinen toimija ja osa jälleenmyynnin uudelleen organisointia, joka mahdollistaa Caterpillarin aseman vahvistamisen tiukasti kilpailuilla maarakennuskonemarkkinoilla”, sanoo Avesco CEO Stefan Sutter.

"Avescon tavoitteena on nostaa Caterpillarin markkinaosuutta Suomessa", kertoo pääjohtaja Sutter. "Suomessa meillä on tällä hetkellä 8 myyntipistettä, työtekijöitä on 240. Myyntitavoite on samaa luokkaa viime vuoden kanssa eli noin 130 miljoonaa euroa. Tulemme panostamaan erityisesti huoltoon ja jälkimarkkinointiin", korosti Sutter.

Avesco Oy:n toimitusjohtajana aloittaa 1.2.2020 sähkötekniikan DI ja KTM Teemu Raitis, jolla on laaja kokemus liikkuvien työkoneiden liiketoiminnasta. "Wihurin Tekninen Kauppa on edustanut pitkään ja menestyksekkäästi Caterpillaria Suomessa. Sillä on laaja asiakaskunta ja kyvykäs organisaatio. Odotan innolla työskentelyä Avesco-tiimin kanssa, tavoitteinamme menestyä liiketoiminnassa sekä tehdä Avesco Oy:stä hyvä paikka työskennellä”, Raitis kertoo. ”Olen vakuuttunut, että vain Caterpillariin keskittyneellä Avesco Oy:llä on erinomaiset mahdollisuudet tehdä CAT brändistä entistäkin vahvempi Suomessa”.

"Avesco pysyy tämän maantieteellisen laajentumisen jälkeenkin perheyrityksenä, joka on vahvasti sitoutunut Caterpillarin asiakaspalvelun ja jälleenmarkkinoinnin kehittämiseen Suomessa. Avesco on sveitsiläinen vuonna 1869 toimintansa aloittanut perheyritys – tällä hetkellä johdossa on kuudes sukupolvi. Historiamme vahvistaa, että pystymme ja osaamme toimia pitkäjänteisesti. Olemme toimineet yhteistyössä Caterpillarin kanssa jo yli 88 vuoden ajan", korostaa Avesco Groupin omistaja Daniela Aeschlimann-Schneider.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sveitsissä Avesco tekee teknistä kauppaa arvostetuilla tuotemerkeillä ja on johtavassa roolissa maanrakennusalan koneiden myynti- ja vuokrausmarkkinoilla. Avescolla on erittäin vahva asema myös voimalaitosmarkkinoilla, jonka lisäksi se tarjoaa markkinoille laajaa teollisuuskäyttöisten trukkien valikoimaa.

Yhdysvaltalainen Caterpillar on maailman johtava kaivos- ja maanrakennuskoneiden, diesel- ja maakaasumoottoreiden, teollisten kaasuturbiinien sekä diesel-sähköisten veturien valmistaja. Caterpillar tuotteita myydään maailmanlaajuisesti itsenäisten jälleenmyyjien ja huoltoyritysten kautta.

Uutisen tekstiä päivitetty 14.1.2020.