Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Volvon pitäisi luopua maanrakennuskoneistaan - Volvon suuromistaja ehdottaa:

Volvosta merkittävän osuuden omistava sijoitusyhtiö Cevian Capitalin Christer Gardell on ilmoittanut, että Volvon pitäisi keskittyä kuorma-autoihin ja muut toimialat olisi myytävä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Cevian Capitalin perustajiin kuuluva Christer Gardell sanoi hiljattain Bloomberg Newsin haastattelussa, että Volvon olisi pyrittävä kohti yksinkertaisempaa yritysrakennetta. Hän tarkensi sanomaansa lisäämällä, että virtaviivaistamisen tiellä on enää Volvo CE eli maanrakennuskoneliiketoiminta. "Se on viimeinen suuri osa, mikä on hoidettava", hän totesi.

Asia ei tullut yllätyksenä, sillä jo useiden vuosien ajan Cevianin on arveltu pyrkivän Volvon pilkkomiseen, sillä se mahdollistaisi suuremman arvon nousun sijoitukselle kuin jakamaton yhtiö. Ruotsissa tämä on aiheuttanut alusta pitäen vastustusta ja asian tultua kymmenisen vuotta sitten ensi kertaa esiin, jopa silloinen pääministeri Göran Persson ilmaisi huolestumisensa.

Cevian omistaa Volvosta nykyisin 8 prosenttia, mikä tarkoittaa 14 prosentin ääniosuutta yhtiökokouksessa. Cevianilla on ollut merkittävää omistusta myös Teliasonerassa, Intrum Justitiassa ja Metsossa.