Hitachin kasivitoset kaivukoneet uudistuvat

Hitachi uusii kompaktit kaivukoneet 2019 kevään aikana. ZX85US ja USB-mallit päivittyvät myös kuutossarjalaisiksi ja täyttävät Stage V päästömääräykset. Uusia malleja voidaan odottaa myös Suomeen saapuvaksi kesän korvilla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kevään trendinä vaikuttaa olevan alle 10 tonnin kaivukoneiden uudistaminen. Hitachi liittyy mukaan kutossarjan 85-mallien kaivukoneilla. US ja USB-mallien ero on pääpuomissa, sillä jälkimmäisessä on tyvitaitto, kun taas ensimmäisessä puomi on kiinteä. ZX85USB-6 esittäytyy ensimmäisen kerran huhtikuussa Bauma-näyttelyssä.

Uusien ZX85 mallien kerrotaan tarjoavan erinomaista suorituskykyä, vakautta ja mukavuutta sekä huollon helppoutta. Uusissa kompakteissa Zaxis-6-kaivukoneissa voidaan käyttää monia erilaisia lisälaitteita, ja ne soveltuvat niin urakointiin kuin vuokrakäyttöönkin.

Uuden mallisarjan kasivitoset on varustettu Stage V-vaatimukset täyttävällä moottorilla ja UDPF-jälkikäsittelyllä päästöjen vähentämiseksi. Lisäksi käytössä on pakokaasujen takaisinkierrätys (EGR) ja hiukkasloukku (DPF).

Moottori on 41,8 kilowattinen. Polttoainetaloutta parantaa yhteispaineruiskutus, ECO-käyttötila ja tyhjäkäyntiautomatiikka.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Käyttömukavuus tärkeää

Uusien mallien kehitystyössä on kiinnitetty erityishuomiota käyttömukavuuteen. ROPS-vaatimukset täyttävän ohjaamon kerrotaan olevan tilavan kuten edellisessä mallisarjassakin. Vakiovarusteisiin lukeutuu ilmajousitettu istuin, tankkauspumppu, sekä järkevästi ryhmitellyt hallintalaitteet. Vakiona saa myös eteen suunnatut LED-valot.

Saatavana on myös esim. ohjaamon LED-valot sekä työn vakauttamiseen tarkoitettu lisävastapaino. Myös lisähydrauliikan hallintaan on useita valinnaisvarusteita.

Helppo huoltaa

Huollon helppous on ollut olennainen osa uusien mallien käyttäjäystävällisyyttä. Päivittäisten tarkastuksen ja määräaikaishuoltojen mainitaan sujuvan nopeasti ja kätevästi, koska suuret huoltoluukut avautuvat reilusti ja huoltokohteet on koottu lähelle toisiaan. Jäähdyttimen edessä on pölysuoja, joka voidaan puhdistamisen helpottamiseksi kääntää sivulle.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Seigo Yamamoto, HCME:n mini- ja kompaktikoneiden tuotepäällikkö, sanoo: “ZX85 mallit voidaan lukea kompaktikoneiden luokkaan, mutta 41,2 kW:n moottorin voima tuntuu käytössä nostavan ne suurempien koneiden tasolle. DPF-laitteisto vähentää haitallisia päästöjä ja tekee näin myös kuljettajan työympäristöstä terveellisemmän. Hitachin Zaxis-6- kompaktikaivukoneet on suunniteltu ylittämään omistajien ja kuljettajien odotukset, ja uskomme niiden onnistuvan siinä.”