Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Citroënilta vahvaa kasvua

Citroën on lähes kaksinkertaistanut pakettiautojensa myynnin verrattuna vuoden takaiseen tammi-syyskuun tulokseen. Kasvua se on tahkonnut noin 94 prosentin verran.
Kuva: Citroën
Kuva: Citroën 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonna 2014 Citroën myi tammi-syyskuun aikana yhteensä 219 pakettiautoa. Tänä vuonna samaisessa ajassa Citroën on myynyt jo 424 pakettiautoa, mikä tarkoittaa lähes 94 prosentin kasvua vuoden takaiseen verrattuna.

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin kymmenen suosituimman ensirekisteröidyn pakettiautomerkin taulukointi osoittaa myös sen, että Citroën on hamunnut itselleen eniten kasvua Suomen pakettiautomarkkinoilla, kun tämän vuoden myyntilukemia tarkastellaan tammi-syyskuun aikavälillä ja verrataan viimevuotisiin vastaavan ajan lukemiin.

Toiseksi eniten kasvuaan on vauhdittanut Opel (+ 55,2 %), kolmannelle sijalle kipuaa Mercedes-Benz (+ 43,7 %) ja neljänneksi eniten kasvua viime vuoden tammi-syyskuuhun verrattuna on tehnyt Renault (+ 33 %).

Tuloksellaan Citroën on tänä vuonna noussut Suomen kuudenneksi suosituimmaksi pakettiautoksi. Tämä ei vielä ole koko vuoden lopullinen tulos, koska Trafin tiedot ulottuvat syyskuulle saakka. Vuonna 2014 Citroënin loppusijoitus oli kahdeksas, ja se myi koko vuoden aikana 331 pakettiautoa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kasvu näkyy myös Citroënin markkinaosuudessa, joka on noussut viime vuoden tammi-syyskuun 2,8 prosentista viiteen prosenttiin.

Yrityksestä kerrotaan, että kasvua selittää erityisesti uusi Jumper-malli, jota on tänä vuonna myyty 311 kappaletta.

Tänä vuonna pakettiautoja on tammi-syyskuun aikana myyty noin 8 500 kappaletta. Viime vuonna vastaava lukema oli noin 7 900. Pakettiautojen myynti on siis vilkastunut, ja kasvua viimevuotisesta on tullut noin seitsemän prosentin verran.

Viime vuonna Volkswagen oli Suomen suosituin pakettiauto.