Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Doosanilta uusi pyöräalustainen Doosan DX100W-7 -kaivinkone – koneen turvallisuuden mainitaan olevan markkinoiden paras

Doosan DX100W-7 laajentaa merkin tuotevalikoimaa reilun kymmenen tonnin pyöräalustaisten kokoluokkaan. Kone on suunnattu etenkin kaupunkiympäristöihin. Uutuuden mainitaan olevan erittäin vakaa ja turvallinen.
Kuva: Tomas Hercog

Doosan laajentaa valikoimaansa 10,7 tonnisella pyöräalustaisella kaivinkoneella. Tiedotteen mukaan uutuus tarjoaa korkeaa suorituskykyä etenkin urbaaneihin ympäristöihin. Koneen kerrotaan yhdistävän kompaktit ulkomitat tuottavuuteen ja suorituskykyyn. Vakiona Doosanissa on etupyöräohjaus – lisävarusteena on saatavana myös rapuohjauksen mahdollistava nelipyöräohjaus.

Koneen turvallisuuden mainitaan olevan markkinoiden paras. Asiaan vaikuttaa etenkin 1 350 tonnin painoinen vastapaino, joka parantaa kaivuvakautta. Ulottuvuus on varmistettu kaksiosaisella kaivupuomilla. Lisäksi ominaisuuksiin kuuluu puomin tyvitaitto.

D110W:ssä on vakiona premium-luokan istuin sekä sivu- ja peruutuskamerat. Optiona on saatavana myös 360 asteen ylänäkymän tuottava kamerajärjestelmä sekä esteet tunnistava tutka.

Voimanlähde on 75 kilowattinen Doosan D34. Valmistajan mukaan moottoriteho, hydrauliikan tuotto ja vetovoimat ovat kokoluokan parhaat. Stage 5- päästömääräykset täytetään hapetuskatalysaattorin (DOC), hiukkassuodattimen (DPF) sekä SCR-järjestelmän avulla ilman EGR-venttiiliä. Myös jäähdytysjärjestelmän tehokkuutta on parannettu, mikä osaltaan pienentää päästöjä.