Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Metsänomistajan luontotoiveet huomioon

Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamassa Monimetsä-hankkeessa kokeillaan toimintamallia, jossa metsäammattilaiset selvittävät metsänomistajien luontotoiveita ja havainnollistavat talousmetsien luonnonhoidon keinoja uuden tarkistuslistan ja neuvontatyökalun avulla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsäammattilaiset voivat selvittää laadittavan listauksen avulla, haluaako metsänomistaja jättää leimikkoonsa esimerkiksi riistatiheikköjä, tekopökkelöitä kolopesijöille tai tavanomaista enemmän säästöpuita. Tarkistuslista on tarkoitus käydä läpi samalla, kun sovitaan hakkuista tai metsänhoitotöistä.

"Näin metsänomistaja saa ilmaista tahtonsa metsänhoidon suositusten mukaisesta hyvästä luonnonhoidosta. Tarkistuslistalle merkityt luonnonhoitotoiveet välitetään eteenpäin hakkuiden toteuttajalle, jotta hän voi huomioida ne metsänkäsittelyssä", sanoo Monimetsä-hankkeen projektipäällikkö Timo Vesanto Suomen metsäkeskuksesta.

Metsäteollisuus ry:n ja MTK:n jäsenorganisaatiot osallistuvat luonnonhoidon tarkistuslistan ja neuvontatyökalun testaamiseen ja kehitystyöhön. Monimetsä-hanke kerää kokeilusta palautetta ja viimeistelee sen jälkeen työkalut.

Luonnonhoidon tarkistuslistaan ja neuvontatyökaluun voi tutustua Suomen metsäkeskuksen verkkosivuilla:

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY