Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ford Ranger päivittyy tehokkaampana ja taloudellisempana uusilla varusteilla

Suomen toiseksi myydyin avolavapakettiauto, Ford Ranger, saa päivityksen. Tarjolle tulee uutta moottoreihin ja voimansiirtoon sekä nippu uusia varusteita ja ominaisuuksia.
Uudistuneen Ford Rangerin valtteja ovat mm. laaja vakiovarustelu sekä useat avustavat järjestelmät, suorituskyky kaikissa olosuhteissa sekä 3500 kg vetopaino. Ford-liikkeisiin uutuus ennättää kesän jälkeen.
Uudistuneen Ford Rangerin valtteja ovat mm. laaja vakiovarustelu sekä useat avustavat järjestelmät, suorituskyky kaikissa olosuhteissa sekä 3500 kg vetopaino. Ford-liikkeisiin uutuus ennättää kesän jälkeen. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uudistuneen Rangerin keskiössä on uusi 2.0 Ford EcoBlue -dieselmoottori, mikä korvaa 2.2-litraisen TDCi-moottorin. Tarjolla on Suomen markkinoille tarkoitettu kaksi versiota. Yhdellä muuttuvageometrisella turboahtimella varustetusta mallista irtoaa 125 kW tehoa 420 Nm väännöllä. Aiempaa pienempi ahdin syöttää pienillä kierroksilla enemmän ilmaa, mikä tekee moottorista herkemmin reagoivan kaikilla kierrosalueilla.

Tehokkaampi, 3.2-litran TDCi-dieselin korvaava versio, on varustettu kaksoisturbotekniikalla. Siinä on muuttuvageometrinen suurpaineturbo sekä kiinteäsiipinen pienpaineturbo. Tehoa irtoaa 156 kW ja vääntöä 500 Nm. Tehoa on siis 9,5 kW ja vääntöä 30 Nm aiempaa enemmän. Kaksi turboa parantaa moottorin vääntöä ja reagointikykyä pienillä kierroksilla. Suuremmilla kierroksilla suurempi turbo toimii yksinään tuottaen enemmän tehoa. Yhdessä moottoritekniikan ja uuden selektiivisen (SCR) katalysaattorin avulla päästöt ja kulutus ovat automaattimallissa jopa 9 % aiempaa pienemmät.

Kuusinopeuksisen manuaalivaihteiston lisäksi saataville tulee Fordin 10-nopeuksinen automaattivaihteisto, mikä on tuttu mm. F-150 -lava-autosta sekä Ford Mustangista.

Älyä, turvaa ja varusteita

Uudessa Rangerissa on uusia tietoliikenneominaisuuksia, kuten FordPass Connect, jolloin auto toimii WiFi-yhteyspisteenä, johon voi kytkeä jopa kymmenen WiFi-yhteydellä varustettua laitetta. Yhdessä mobiilisovelluksen avulla voidaan älypuhelimen välityksellä tarkkailla auton tilaa, kuten öljynpainetta, rengaspaineita ja ajokilometrejä. Lisäksi auto voidaan paikantaa sekä käyttää järjestelmää etälukitsemiseen ja lukituksen varmistamiseen. Autossa on myös mm. Apple CarPlayn kanssa yhteensopiva Ford SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä, jota voi käyttää puhekomennoin tai 8” värikosketusnäytön kautta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi Ranger on luokkansa ensimmäinen auto, jossa on vakiovarusteena jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu törmäyksenestoavustin ja älykäs nopeudenrajoitin. Rangeriin tulee nyt ensimmäistä kertaa myös Fordin avaimeton keskuslukitusjärjestelmä ja Ford Power -käynnistyspainike. Lisäksi takalaidan lukko on nyt yhdistetty osaksi keskuslukitusjärjestelmää. Valinnaisvarusteena on saatavissa aktiivinen pysäköintiavustin, joka auttaa taskupysäköinnissä ohjaamalla auton pysäköintipaikkaan. Kuljettajan tarvitsee käyttää vain kaasu- ja jarrupoljinta.

Uudistuksiin kuuluvat uudelleen muotoiltu etupuskuri ja etusäleikkö. Uusia premium-luokan värivaihtoehtoja ovat Diffused Silver ja Blue Lightning, ja paremmin varustelluissa malleissa on Xenon-ajovalot ja LED-päiväajovalot. Sekä Limited- että Wildtrak-malleissa on uusi easy-lift-takalaita, jonka kaasujousi keventää huomattavasti takalaidan nostamista yläasentoon.

Uuden Rangerin kahluusyvyys 800 mm ja maavara 230 mm. Lähestymiskulma on 29° ja jättökulma 21°. Kantavuutta on enimmillään 1252 kg vetopainon ollessa 3500 kg.

Uuden Rangerin Euroopan tuotanto alkaa maaliskuussa. Suomessa asiakastoimituksiin päästään loppukesän/alkusyksyn aikana.